Sport Centar

U čast žrtava korona virusa: Italija promijenila mjesto odigravanja utakmice sa Nizozemskom

Italija će narednog mjeseca u Bergamu igrati domaću utakmicu nogometne Lige nacija protiv Nizozemske u čast grada koji je u proljeće ove godine najteže pogođen pandemijom korona virusa.

U čast žrtava korona virusa: Italija promijenila mjesto odigravanja utakmice sa Nizozemskom

Italija će narednog mjeseca u Bergamu igrati domaću utakmicu nogometne Lige nacija protiv Nizozemske  u čast grada koji je u proljeće ove godine najteže pogođen pandemijom korona virusa.

Pored sjećanja na žrtve u Bergamu, krovna italijanska federacija (FIGC) objavila je danas da će se utakmica odigrati iza zatvorenih vrata 14. oktobra na stadionu Atleti Azzurri d'Italia.

Italijanska federacija danas je utakmicu sa stadiona Giuseppe Meazza u Milanu preselila  na stadion Atalante. 

Azzurri, koji će se u Bergamu okupiti  12. oktobra,  na ovaj će se način pokloniti gradu, poštujući sve higijenske protokole – saopćeno je iz  FIGC.

Bergamo i njegova provincija, smještena istočno od Milana, u martu i aprilu u jeku pandemije u Italiji, izvijestili su o hiljadama slučajeva zaraženih.

U Italiji je  do sada od Covid-19 ukupno umrlo  više od 35.000 ljudi. 

Stadion Atleti Azzurri d'Italia nedavno je obnovljen kako bi Atalanta mogla tamo ugostiti utakmice Lige prvaka. Italija je posljednji put službenu utakmicu u Bergamu odigrala 2006. godine.

italijaliga nacijanizozemska
KOMENTARI

KOMENTARI