Sport Centar

U Borcu ogorčeni nakon poraza na Kosovu: Sramotno suđenje crnogorskog para

Borac je u prvom meču trećeg kola EHF Evropskog kupa poražen od Bese 22:24, a neuspjehu Banjalučana na Kosovu najviše je, kako smatraju u redovima predstavnika BiH, kumovao sudijski par iz Crne Gore Bogdan Kaluđerović - Ivan Vujačić.

U Borcu ogorčeni nakon poraza na Kosovu: Sramotno suđenje crnogorskog para

Borac je u prvom meču trećeg kola EHF Evropskog kupa poražen od Bese 22:24, a neuspjehu Banjalučana na Kosovu najviše je, kako smatraju u redovima predstavnika BiH, kumovao sudijski par iz Crne Gore Bogdan Kaluđerović – Ivan Vujačić.

Trener “crveno-plavih” Mirko Mikić nakon susreta je kazao:

“Nikada ne komentarišem suđenje. Imali smo svoje šanse, bez obzira na sramotno suđenje crnogorskog para. Ne znam da li ću zbog ovoga dobiti kaznu i ne zanima me to, ali moram reći da je ovo par koji ne zaslužuje da sudi drugu ligu Crne Gore, a kamoli evropsko takmičenje. Ciljano su sudili neke stvari”, kaže Mikić, kako prenosi Mondo.

I prije današnjeg susreta, iz Bese i Borca poručivali su da su ekipe podjednakog kvaliteta, te da su šanse za prolaz pola-pola. Upravo to potvrdilo je večeraršnjih 60 minuta.

“Znali smo da će biti teška utakmica i da smo podjednakog kvaliteta, da će ići na loptu ili dvije. Ali, bez obzira na sve, naše gluposti, greške i ishitreni potezi koštali su nas boljeg rezultata. Svi smo znali da ništa neće biti gotovo nakon prve utakmice, tako da nešto slično očekujemo i u Banjaluci”, naglasio je Mikić.

On je naglasio da ima još da se igra, te da Banjalučani u Boriku mogu nadoknaditi dva gola zaostatka i u revanšu za sedam dana slaviti prolaz u narednu fazu.

“Ostaje nam da analiziramo meč i vidimo gdje smo griješili. Već sada znam bar pet stvari zbog kojih je rezultat mogao biti drugačiji i na kojima treba da poradimo i pokušamo da popravimo stvari. Isto tako i Besa će pokušati da poboljša neke stvari, tako da ima još igre, još 60 minuta rovovske borbe i nadam se da ćemo proći bez nekih povreda do sljedeće subote. To je za ove igrače jedan veliki plus, gdje oni mentalno i igrački stasavaju u svakom pogledu”, poručio je Mikić na kraju.

Zanimljivo, jedan od najboljih igrača u Besi je bio reprezentativac BiH Nikola Prce, koji je postigao pet golova, a Charalampos Mallios je dodao sedam.

besa famgasehf evropski kupmirko mikicrkborac
KOMENTARI