Sport Centar

U Borac stiže još pojačanja u narednim danima, Maksimovićeve planove remete brojne povrede

Idiličnu sliku fudbalera Borca na pripremema u Sloveniji remete povrede.

U Borac stiže još pojačanja u narednim danima, Maksimovićeve planove remete brojne povrede

Idiličnu sliku fudbalera Borca na pripremema u Sloveniji remete povrede.

Odvojeno od ekipe iz predostrožnosti rade Uzelac, Lukić, Ziljkić, Marko Jovanović koji se još nije oporavio od stare povrede, ali najveću glavobolju treneru Marku Maksimoviću zadaje Bojan Pavlović.

Povreda tetive u zglobu još od meča sa Tuzla Cityjem, u prošlom prvenstvu nije zaliječena. Nivo povrede je takav da je iskusni čuvar mreže pod znakom pitanja za meč prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Cluja u Rumuniji.

“Imamo svoj plan u koji vjerujemo i koji je donio rezultat prošle sezone. Nema nekih zamjerki. Ovo je jako težak dio, ali igrači su svjesni jer šta uradimo sad do Cluja, to smo uradili, jer ćemo igrati ritam srijeda-subota i definitivno baza koju sad uradimo će nas pratiti do reprezentativne pauze. Igrači su došli u jako dobrom stanju. Raduje me što je mnogo veći profesionalizam i mnogo bolje izgledaju, od kapitena sa 35 godina, ima obim trčanja više od 50 posto ostalih igrača”, rekao je Maksimović i nastavio:

“Uvijek je bolje preventivno preskočiti dva ili tri treninga, nego izgubiti igrača na duži period. Uzelac ima dva tri dana odmora, zbog tetive i on je pošteđen. Lukić i Jovanović već dugo su povrijeđeni, ne rade sa ekipom dok ne dobiju dozvolu doktora. Ziljkić preventivno preskače trening. Bojan Pavlović ima problem s tetivom zgloba i kod njega je situacija teža od drugih”.

Trener aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine potvrdio je kako će biti pojačanja u narednim danima.

“Smatram da nam Cluj donosi enormnu potrošnju. Bitno je i očekujem da u narednim danima dobijemo dva ili tri nova igrača. Definitivno, radimo na tome i sigurno dolaze po jedan igrač u svakoj liniji”.

fkboracmarko maksimovic
KOMENTARI

KOMENTARI