Sport Centar

TVSA i City Park slavili identičnim rezultatima, Džafo briljirao u pobjedi BH Pošte

TVSA i City Park slavili identičnim rezultatima, Džafo briljirao u pobjedi BH Pošte

BH Telecom – City Park 4:5 (Mahmutović, Čardaklija, Junuzović, Brdarić / Kasapović 2, Podbičanin 2, Mulić)


Utakmica između BH Telecoma i City Parka je na samom početku donijela dobar fudbal. U sedmoj minuti City Park je došao do vodstva golom Kasapovića nakon solo akcije i rutinske završnice. Poveli su u 11. minuti sa 2:0. Golman je poslao dugu loptu u napad, Kasapović je prelijepo primio i pogodio u maniru rasnih napadača.

BH Telecom je u 17. minuti propustio veliku priliku kada dvojica igrača nisu uspjela ubaciti loptu u gol, a u kontra napadu City Park je poveo sa 3:0 golom Podbičanina. Smanjenje rezultata na 3:1 donio je Mahmutović golom u 19. minuti.

Podbičanin je svoj drugi, a za City Park četvrti gol, postigao u 21. minuti nakon ubačaja iz kornera najbolje se snašao u kaznenom prostoru i rutinski poentirao. BH Telecom je smanjio rezultat na 4:2 u 23. minuti lijepim golom Čardaklije.

Odmah u sljedećem napadu BH Telecom je preko Junuzovića smanjio rezultat na 4:3 poslije ubačaja iz kornera. Poravnanje rezultata u 29. minuti donio je Brdarić preciznim udarcem sa deset metara. City Park je u 33. minuti vratio prednost u svoju korist kada je nakon lijepe akcije za 5:4 pogodio Mulić.

Fair play potez večeri desio se u 37. Minuti kada je Hodžić pri rezultatu 5:4 za svoju ekipu priznao korner koje sudije nisu dosudile. BH Telecom je do kraja susreta napadao svim snagama, ali nisu uspjeli postići gol, te je City Park upisao pobjedu rezultatom 5:4


BH Telecom: Mirsad Žunić, Adis Rapić, Adem Tipura, Eldar Junuzović, Almir Čardaklija, Jasmin Brdarić, Smajo Mahmutović, Mahir Karić, Emir Torlak, Smajo Mahmutović i Edin Suljević.City Park: Aldin Neradin, Podbičanin Eldin, Dacić Samir, Karić Amir, Hodžić Redžo, Mulić Amel, Mulić Fikret, Ljuca Ismir, Mulić Kemal, Čavčić Faris, Klarić Admir, Eldin Hasanović, Faris Čavčić.Tržnice Sarajevo/Ejot – TVSA 4:5 (Otajagić, Junuzović, Hadžić, Fetahović / Hadžić 3, Kolar, Selimbegović)


U duelu ekipa Tržnice Sarajevo/Ejot i TVSA vidjeli smo u prve tri minute dva gola. Prvo je Otajagić postigao lijep gol za Tržnice Sarajevo/Ejot, da bi vec u sljedećem napadu poravnao na 1:1 Hadžić U sedmoj minuti TVSA je došla u vodstvo rezantnim udarcem Mirze Hadžića sa sedam metara.

Do kraja prvog poluvremena obje ekipe su imale nekoliko dobrih prilika, ali je završnica zakazala te je prvih 20 minuta završeno rezultatom 2:1 za TVSA. Hadžić je u 24. minuti postigao hat-trick i doveo svoju ekipu u vodstvo od 3:1.

Tržnice Sarajevo/Ejot su u 30. minuti preko Junuzovića smanjile rezultat na 3:2. Gol je postignut nakon lijepe akcije, a u sljedećoj minuti već je bilo 3:3 kada je mrežu zatresao Haris Hadžić. Prednost u korist TVSA donio je Kolar u 32. minuti, poslije atraktivne akcije.

Do kraja susreta gledali smo energičnu utakmicu, a u 35. minuti Dedić je zaradio crveni karton nakon nesportskog poteza. U 39. minuti TVSA je došla do petog gola preko Selimbegovica, a u sljedećem napadu Tržnice Sarajevo/Ejot su smanjile na 5:4 preko Fetahovića, što je bio konačan rezultat.


Tržnice Sarajevo/Ejot: Sejad Đozo, Haris Hasanbegović, Admin Holjan, Damir Milušić, Sead Fetahović, Muhamed Efendić, Haris Otajagić, Ismir Terović, Admir Džuho, Damir Junuzović, Haris Hadžić, Adis Klačar, Muris Trakić, Adis Dedić, Mevludin Saračević, Suad Šahbazović.TVSA: Maid Begić, Fuad Memović, Armin Dervišević, Husnija Muminović, Kemal Osmanagić, Edin Cviko, Nedim Selimbegović, Mirza Kolar, Jasmin Begić, Mirza Hadžić. BH Pošta – Bazen Otoka 10:1 (Džafo 5, Tahirović 2, Krka, Salčin, Janjoš / Subašić)


Duel BH Pošte i Bazena Otoka u prvih pet minuta donio je otvorenu utakmicu. BH Pošta je imala inicijativu, dok je Bazen Otoka svoje prilike čekao iz kontranapada. Poštari su nakon nekoliko izglednih prilika poveli u 11. minuti golom Džafe nakon asistencije Aldina Janjoša.

Dvije minute kasnije BH Pošta je izigrala kompletnu ekipu Bazena Otoka, a kombinovali su Janjoš i Tahirović koji postiže gol za 2:0. U 15. minuti bilo je 3:0 za BH Poštu, a treću asistenciju upisao je Janjoš, dok je strijelac bio Krka.

Bazen Otoka je u 18. minuti smanjio na 3:1. Emir Janjoš je odličnom asistencijom uposlio Subašića koji je zatresao mrežu bez većih problema. U drugom poluvremenu isti omjer snaga. BH Pošta je imala više loptu u svojim nogama, a u 26. minuti Salčin je efektno zatresao mrežu za 4:1.

Džafo je svoj drugi gol postigao nakon solo akcije u 28. minuti za ubjedljivih 5:1. U sljedećoj minuti bilo je 6:1, a isti igrač je kompletirao hat-trick nakon lijepe akcije Poštara. Džafo je četvrti gol postigao u 30. minuti, a BH Pošta je lijepo kombinovala i kod ovog gola.

Tahirović je drugi gol postigao u 34. minuti, a svoju ekipu doveo u vodstvo od 8:1. Igrač večeri Džafo je u 35. minuti postigao svoj peti gol na asistenciji Janjoša, koji ubrzo postiže novi gol za BH Poštu i postavlja konačnih 10:1.

Ovaj duel je bio posebno privlačan jer su na različitim stranama igrali braća Janjoš, sinovi aktuelnog trenera Sarajeva, Mehmeda.


BH Pošta: Elvis Rizvan, Kemal Tahirović, Sead Bučan, Mirza Ajanović, Muris Krka, Mirza Džafo, Ermin Salčin, Mesud Pašić, Aldin Janjoš.Bazen Otoka: Adel Subašić, Emir Sinanović, Samir Bešlija, Emir Bašić, Emir Hondo, Eldin Muharemović, Fahrudin Korač, Vedad Deljković, Emir Janjoš.Amadeus/Oslobođenje – Lutrija BiH/MUP KS 0:5 (Mešanović, Selimović 2, Musić, Mujan)


Derbi kola između ekipa Lutrija BiH/MUP KS i Amadeus/Oslobođenje donio je tvrdu utakmicu na početku, a obje ekipe su pokazale veliku požrtvovanost. Fantastičan gol za Lutrija BiH/MUP KS postigao je Mešanović u petoj minuti, a golman Amadeus/Oslobođenje nije imao nikakve šanse.

Viđena je veoma dobra utakmica u nastavku, a Selimovic je u 14. minuti nakon soloakcije postigao gol za 2:0. Golman ekipe Amadeus/Oslobođenje je zakačio loptu, ali je šut bio prejak te je lopta završila u mreži.

Do kraja prvog dijela obje ekipe su imale nekoliko prilika, ali se na pauzu otišlo rezultatom 2:0. Prvih pet minuta nastavka ekipa Amadeus/Oslobođenje je krenula ofanzivnije i nekoliko puta opasno zaprijetila, ali do prvog gola nisu mogli.

Lutrija BiH/MUPS KS je u 28. minuti poveo sa 3:0, a nakon kornera najsnalažljiviji je bio Musić i pogodio mrežu. Velikih 4:0 bilo je u 32. minuti kada je Selimović asistirao, a Mandal pogodio nakon lijepe kombinacije njih dvojice.

Amadeus/Oslobođenje je u 35. minuti izveo penal nakon petog kumulativnog faula, ali je golman Lutrija Sarajevo/MUP KS odbranio udarac Ligate sa deset metara. Selimovic je u 39. minuti postigao drugi gol na susretu za konačnih 5:0.


Amadeus/Oslobođenje: Amar Dizdarević, Enin Bajramović, Mišo Miković, Dino Prljača, Jasmin Ražanica, Minel Sinković, Armin Melez, Jasmin Ligata i Nijaz Avdibegović.Lutrija BiH/MUP KS: Ilhan Tucović, Nedim Hamzić, Edin Hajdarević, Semir Zilić, Amar Behlulović, Mustafa Tabaković, Sead Ajanović, Admir Musić, Avdibegović Damir, Haris Mešanović, Mirza Selimović, Alen Kremo, Sanid Mandal, Edin Velagić, Edin Mujan, Anes Mešetović.

almir osmanhodzicterry stotts
KOMENTARI

KOMENTARI