Sport Centar

Tuzlanka ostvarila snove: Agassi joj poslao poruku prije 20 godina, a sada ga upoznala

Tuzlanka ostvarila snove: Agassi joj poslao poruku prije 20 godina, a sada ga upoznala

“Andre Agassi. On mi je bio centar svijeta, uživala sam gledati svaki njegov meč. Ta lakoća pokreta toliko me se dojmila da sam pokušavala kopirati njegovu igru, naročito onaj dvoručni bekhend”, rekla je Lejla za jutarnji.hr.

Tuzlanka je ispričala kako je sve počelo.

“Sve je počelo nagovorom mojih trenera Miška Đuranovića i pokojnoga Brace Đuranovića. Kada su vidjeli koliko sam fascinirana Agassijem, koliko puno pričam o njemu, rekli su mi neka mu pošaljem pismo jer nemam što izgubiti. U sportskom listu Tempo pronašla sam njegovu adresu u Monte Carlu i sročila poruku. Budući da je bio rat, nisam mogla znati hoće li uopće otići iz Bosne”, kazala je Lejla.

Prolazili su dani, sedmice, a mlada teniserka zaboravila je na posmo. Međutim, dvije godine poslije desilo se “čudo”.

“Vraćam se s treninga i vidim mamu kako mi mahnito maše iz daljine. Nije mi bilo jasno zbog čega je toliko uzbuđena. Kad ono, kod kuće me čeka pošiljka, šalje je Fondacija Andrea Agassija. Na moje ime i prezime! Unutra je pismo u kojemu piše da je Andre dobio moju poruku i da mi želi pomoći. Poslat će mi tenisku opremu, samo im moram vratiti pismo kako bi bili sigurni da su ga poslali na točnu adresu”, dodala je.

Njen muž Jasenko Elezović kada je čuo da će Andre Agassi gostovati u Umagu,povukao je sve moguće veze kako bi došao do njega. Na kraju su se obratili agenciji StarWing i direktoru turnira Lawrenceu Frankopanu koji je cijelu stvar povjerio glasnogovorniku Tomislavu Poljaku. Malo-pomalo snovi su se i drugi put počeli ostvarivati.

U subotu poslijepodne Lejla je upoznala Andrea. Zbog neviđenog kaosa u Stella Marisu susret je trajao vrlo kratko, ali njoj su se ti trenuci činili kao vječnost. Dok ih prepričava, na oči joj dolaze suze, piše jutarnji.hr.

“Zamislite da cijeli život imate jednu želju i ona vam se konačno ostvari. Kada sam došla do Andrea, doslovno sam se izgubila. Nisam znala što reći. Pokazala sam mu sliku i rekla da mi je davno poslao reket. On me samo gleda, smješka se i nešto govori. Istovremeno čujem kako mi Tomislav govori ‘samo diši’, a Goranu Ivaniševiću ispričavam se što mu okrećem leđa. Bio je plan da dobijemo malo više vremena, no nastala je takva navala da je to bilo nemoguće…”, rekla je 34-godišnja Lejla.

Ona se nada da će njena priča potaknuti druge ljude.

“Bila sam mlada reprezentativka BiH, ali zbog ozljede ruke sam već sa 18 morala prestati trenirati. Agassijeva poruka ‘Never give up’ nije me pratila samo tada, ostat će mi za cijeli život. Nadam se da ću potaknuti druge ljude, pokazati im da se isplati truditi. U moje vrijeme treniralo je jako puno djece i iako je bio rat, ništa nam nije nedostajalo. Danas je interes za sport puno manji, barem kod nas. A sport te mijenja kao osobu, uči te kako postići rezultate. Sve što sada želim jest da moje dijete i druga djeca budu sretni na taj način. Da ostvare svoje snove”, rekla je Lejla.

antonio contenapoli
KOMENTARI

KOMENTARI