Sport Centar

Tužiteljstvo zatražilo deset mjeseci uvjetne zatvorske kazne za Karima Benzemu

Javni tužitelj zatražio je u četvrtak deset mjeseci uvjetne zatvorske kazne za zvijezdu Reala Madrida Karima Benzemu, koji je optužen za suučesništvo u pokušaju ucjene Mathieua Valbuene u "aferi sextape".

Tužiteljstvo zatražilo deset mjeseci uvjetne zatvorske kazne za Karima Benzemu

Javni tužitelj zatražio je u četvrtak deset mjeseci uvjetne zatvorske kazne za zvijezdu Reala Madrida Karima Benzemu, koji je optužen za suučesništvo u pokušaju ucjene Mathieua Valbuene u “aferi sextape”.

Tužitelj je zatražio i kaznu od 75.000 eura za francuskog napadača.

“Benzema nije bio dobar Samarićanin koji je došao pomoći, on je dopustio pregovaračima da dođu do kraja i ucjenjivačima da dotaknu novac”, rekla je tokom svoje optužnice tužiteljica Segolene Mares.

“On je bio uključen u ovaj tim, uključen u ovaj projekt pokušaja ucjene zbog intimnog videa” dodala je.

Ucjenjivači su se u početku obratili bivšem francuskom reprezentativcu Djibrilu Cisseu kako bi nagovorio Valbuenu da plati novac za šutnju. Umjesto toga, Cisse ga je upozorio na iznudu, rekao je Valbuena. Navodni ucjenjivači su potom angažovali Benzemu kako bi potakli Valbuenu da plati za šutnju.

Protiv četri druga optuženika, procesuiranih u ovom predmetu zbog pokušaja ucjene, javni tužitelj zatražio je kazne u rasponu od 18 mjeseci zatvora uvjetno do četiri godine zatvora.

Tužiteljstvo je zatražilo četiri godine zatvora i kaznu od 15.000 eura za Mustaphu Zouaouija, koji se smatra “mozgom” cijele afere.

Za Benzeminog prijatelja iz djetinjstva, Karima Zenatija zatražene su dvije godine zatvora i 5.000 eura kazne, a protiv Axela Angota 18 mjeseci zatvora i novčanu kaznu od 15.000 eura. Protiv posrednika Younesa Houasa zatraženo je 18 mjeseci uvjetne zatvorske kazne i 5.000 eura novčane kazne.

karim benzemamathieu valbuena
KOMENTARI