Sport Centar

Tutun donio pobjedu i trofej Četvrtoj osnovnoj školi u Royal KINDER Jelly ligi

Tutun donio pobjedu i trofej Četvrtoj osnovnoj školi u Royal KINDER Jelly ligi

Royal KINDER Jelly ligu onovnih škola organizuje Udruženje za razvoj sporta BiH – Sport Centar, zahvaljujući podršci Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, Ministarstva obrazovanja i Bosnalijeka.

Četvrta osnovna škola – O.Š. Pofalići 3:2. Strijelci: Tutun, Tutun, Tutun/ Fejzić, Kasapović.

O.Š. Pofalići je bolje otvorila utakmicu. Poslije pokušaja Fejzića dobru priliku je imao Mujić, no lopta je otisla preko gola. U četvrtoj minuti Fejzić se sjajno oslobodio svog čuvara i postigao odličan pogodak za vodstvo O.Š. Pofalići.

Minutu poslije Mujezinović se sam našao pred golom Četvrte osnovne škole, ali nije uspio pogoditi.

O.Š. Pofalići nastavila je dominaciju, a Mujić je imao novu šansu u osmoj minuti. Uslijedila je odmah kontra Četvrte osnovne škole, ali je Gigić spasio svoj gol. I do kraja poluvremena O.Š. Pofalići je bila opasnija, ali rezultat se nije mijenjao.

U drugom poluvremenu na terenu se moglo vidjeti nešto potpuno neočekivano. Četvrta osnovna škola je iznenada pronašla svoju tipičnu igru i u potpunosti preokrenula rezultat.

U 17. minuti desila se velika gužva pred golom O.Š. Pofalići, a to je iskoristio Tutun i pogodio za izjednačenje.Tri minute poslije Berilo se našao u dobroj šansi, no na kraju je izborio korner nakon kojeg je Tutun drugim golom donio prednost Četvrtoj osnovnoj školi rezultatom 2:1.

U 21. minuti sjajan udarac Mujića zaustavila je prečka, ali je to bio nagovještaj ponovne ofanzive O.Š. Pofalići. Ofanziva je krunisana pogotkom koji je postigao Kasapović u 22. minuti susreta.

Odličnu akciju Četvrte osnovne škole u 24. minuti završio je Tutun koji je postigao hat-trick za 3:2. Odmah nakon toga Berilo je mogao postići gol i riješiti pitanje pobjednika, ali šutirao je malo pored gola.

Dvije minute prije kraja Fejzić je dobro pokušao iz slobodnjaka, a lopta je otišla pored gola. Tako je završeno rezultatom 3:2 za Četvrtu osnovnu školu koja je pobjednik Royal KINDER Jelly lige osnovnih škola.

O.Š Pofalići: Mujić, Altukony, Pačariz, Gigić, Mulić, Fejzić i Baličevac.

Četvrta osnovna škola
: Berilo, Emir Mulaosmanović, Tutun, Bublin, Sokolović, Lokvančić, Bečirović, Karić, Hošić, Variz, Kerim Mulaosmanović, Berilo.

fudbalska reprezentacija bihterry stotts
KOMENTARI