Sport Centar

Turulja za SC: Nadamo se titulama Pehlivanovića i u 2017.

Menadžer Sanjina Pehlivanovića, Ramiz Turulja, otkrio je u razgovoru za Sport Centar planove za 2017. godinu najboljeg bh. igrača u bilijaru.

Turulja za SC: Nadamo se titulama Pehlivanovića i u 2017.

Turulja je istakao da je Pehlivanović već sada postavio standarde u evropskom bilijaru tako što je tri puta zaredom odbranio titulu na Evropskom prvenstvu, iako je bio među najmlađim učesnicima, ali da Sanjin naporno radi i da su u planu nove medalje.

“Sanjin je već tri godine zaredom prvak Evrope u mlađim konkurencijama, a igrao je protiv igrača koji su tri ili četiri godine stariji od njega. Tako da se nadamo da će i u 2017. godini bar jedna titula doći u Sarajevo”, rekao je menadžer.

Nakon toga Turulja se osvrnuo na sljedeću sezonu, te nam otkrio kada kreću zvanični turniri za našeg igrača.

“Turniri počinju već u februaru kada kreće prvi Euro Tour u Austriji. A nakon toga slijedi i izazov u vidu putovanja u Kinu, gdje će naš igrač imati priliku da zaigra na turniru u tzv. kineskoj osmici. To je bilijarska igra koja postaje sve popularnija u svijetu, a razvijena je u Kini. Učestvovat će 128 najboljih igrača iz cijelog svijeta, a Sanjin će biti jedan od učesnika. Vrijedno radi i trenira svakog dana, pa se nadamo da će napraviti kvalitetan rezultat”, istakao je Turulja.

Kada je u pitanju odnos medija prema prvaku Evrope, menadžer ističe da je zadovoljan koliko se njegovi nastupi prate.

“Zaista moram priznati da smo svi zadovoljni koliko mediji u Bosni i Hercegovini prate nastupe Sanjina Pehlivanovića. Moram pohvaliti sve medije, uključujući i Sport Centar koji je uvijek bio uz našeg igrača”.

Neposredno prije Nove godine kompanija HIFA Petrol je odlučila samoincijativno stipendirati Pehlivanovića i tako pomoći u radu ovog “wunderkinda”, što je izazvalo neprocjenjiv osjećaj za sve koji rade sa Sanjinom.

“Na takvu odluku nema komentara jer je to potez koji je izazvao čak i suze radosnice. Mnogo znači kada se takva kompanija uključi u rad talentovanih dječaka u bh. sportu, posebno kada znamo koliko problema donosi država poput Bosne i Hercegovine”, rekao je Turulja i za kraj razgovora otkrio na kakvom je nivou bilijar u Bosni i Hercegovini, te da li je vidljiv napredak iz sezone u sezonu.

“Bilijar u Bosni i Hercegovini je zaista na sve višem nivou. Pohvalio bih rad Bilijarskog saveza Bosne i Hercegovine koji je mnogo kvalitetniji od nekih saveza u državama koje su veće od naše. Imamo ligu na nivou kompletne države, a ona je sve kvalitetnija. Također, u BiH je organizovan bilijar u ženskoj konkurenciji, te i za mlade igrače, što je zaista pohvalno”, završio je menadžer Ramiz Turulja.

napolipremijer liga
KOMENTARI

KOMENTARI