Sport Centar

Turnir ‘Asim Ferhatović Hase’: Sarajevo otvara protiv Sandžaka, Željezničar sa TOŠK-om

Fudbalski klub Vratnik organizuje 26. memorijalni turnir u malom fudbalu "Asim Ferhatović Hase", koji će biti održan 22. i 23. decembra u KSC Skenderija u Sarajevu.

Turnir ‘Asim Ferhatović Hase’: Sarajevo otvara protiv Sandžaka, Željezničar sa TOŠK-om

Fudbalski klub Vratnik organizuje 26. memorijalni turnir u malom fudbalu “Asim Ferhatović Hase”, koji će biti održan 22. i 23. decembra u KSC Skenderija u Sarajevu.

Na turniru koji je organizovan u znak sjećanja na jednog od najboljih bh. fudbalera svih vremena, učestvovat će ekipe nosioca grupa Sarajevo i Željezničar, zatim Vratnik, Olimpic, TOŠK, Slavija, ekipa prošlogodišnjeg pobjednika Bosne iz Visokog, te reprezentacija Sandžaka.

Predsjednik Organizacionog odbora turnira Jusuf Pušina istakao je danas na pres-konferenciji da se turnir organizuje u znak sjećanja na velikog i plemenitog čovjeka koje je iznad svega volio svoje Sarajevo.

– Kada je otišao u Fenerbahče, nakon nekih mjesec dana pitao je koliko treba platiti da se vrati u Sarajevo, jer to je jedini klub za koji može igrati i jedini grad u kojem može živjeti – podsjetio je Pušina.

Član Organizacionog odbora i bivši igrač Sarajeva Fuad Muzurović osvrnuo se na utjecaj koji je imao Asim Ferhatovića na mlađe saigrače.

– Mnogo nam je pomogao u karijeri, posebno igračima kao što je Vahidin Musemić kojeg su vidjeli kao njegovog nasljednika. Nažalost to nije dugo trajalo jer se Hase zbog povrede morao prestati baviti fudbalom – kazao je Muzurović.

U okviru turnira bit će odigrana i utakmica veterana, kao i revijalni meč koji će međusobno igrati fudbalerke SFK 2000 Sarajevo.

Organizatori su obezbijedili vrijedne nagrade za učesnike ovogodišnjeg turnira. Prvo mjesto donijet će 3.000 KM, drugo 2.000, treće 1.000 KM. Pored pehara i priznanja koje će dobiti učesnici, igrač koji podsjeća na Asima Ferhatovića dobit će 200 KM, najbolji strijelac 100 KM, a najbolji golman rukavice.

U prvom kolu turnira, u subotu od 09.00 sati sastaju se Bosna – Vratnik, od 10.00 sati igraju Slavija – Olimpic, od 11.00 Sarajevo – Reprezentacija Sandžaka, dok od 12.00 sati se sastaju Željezničar – TOŠK.

asim ferhatovic hase
KOMENTARI

KOMENTARI