Sport Centar

Turneja radosti Sportskih igara mladih nastavljena takmičenjima u Sarajevu i Travniku

U Sarajevu su, u sklopu „Novogradskih dana 2019“, održane 9. BH Telecom Sportske igre mladih te je i glavni grad Bosne i Hercegovine dobio predstavnike za Veliko finalno takmičenje Igara.

Turneja radosti Sportskih igara mladih nastavljena takmičenjima u Sarajevu i Travniku

U Sarajevu su, u sklopu „Novogradskih dana 2019“, održane 9. BH Telecom Sportske igre mladih te je i glavni grad Bosne i Hercegovine dobio predstavnike za Veliko finalno takmičenje Igara.

Pobjednici takmičenja u Sarajevu odmjeriti će snage sa pobjednicima ovogodišnjih Igara iz drugih 37 bh. gradova te se boriti za titulu najboljih u državi. Djevojčice i dječaci su se takmičili u nogometu, odbojci, rukometu, odbojci na pijesku, šahu, tenisu i stonom tenisu.

Specijalni partner Igara je i ove godine Olimpijski komitet BiH koji kroz Igre promoviše olimpijske vrijednosti te zajedno sa mališanima uče načelima olimpizma ali i sporta. U saradnji sa Košarkaškim savezom Bosne i Hercegovine, te uz finansijsku podršku USAID-a, Igre širom BiH promoviraju projekat ‘Fer igra za fer djetinjstvo’, a fer plej su na terenima pokazali i učesnici takmičenja u Sarajevu.

Igre u glavnom gradu Bosne i Hercegovine su otvorene Podravka Cup-om, rukometnim takmičenjima za kategoriju 2004. godište i mlađi, a u finalnoj utakmici igrali su RK „Respect“ i RK „Vogošća“. U konačnici, plasman na Veliko finale Igara ostvarili su dječaci iz RK „Vogošća“.

Posebno zanimljivi su bili odbojkaški mečevi, a ekipe OA „Smeč“, u ženskoj konkurenciji i OK „Smeč“ u muškoj konkurenciji ostvarile su pobjede te plasman na finalno takmičenje.

„Pobijedile smo danas na Plazma Cup-u u odbojci i radujemo se finalnom takmičenju. Nadamo se dobrom uspjehu i druženju sa ostalim ekipama iz BiH“ istakla je Nora Maslo, kapiten ekipe OA „Smeč“ iz Sarajeva.

Toyota Cup u tenisu održan je u sportsko-rekreativnom centru „Safet Zajko“, a u finalnom meču igrali su Bakir Skrijelja i Amar Silajdžić. Rezultatom 9:4, Amar je uspio savladati svog protivnika te upisati se kao finalista Igara i predstavnik Grada Sarajeva u ovom sportu.

Posebno zanimljivi, za sve prisutne, bili su nogometni mečevi u starijoj kategoriji, 2004. godište i mlađi u okviru Coca-Cola Cup-a koji je u Sarajevu okupio 590 fudbalera. Kao najbolji ovaj put, pokazali su se dječaci iz ekipe „Samba FK Novi grad“ koji su u finalnom meču savladali ekipu FK Šampioni.

„Prezadovoljni smo plasmanom i nadamo se dobrom uspjehu i na finalnom takmičenju Igara“ istakao je Ajdin Hodžić, kapiten ekipe „Samba FK Novi grad“.

Pored pomenutih ekipa, pobjede u Sarajevu su slavile Ana Bozalo i Jovana Lemez kao pobjednice Vakufska banka Cup-a u odbojci na pijesku, šahisti Nađa Hadžiabdić, Nasir Radača i Daris Kulić kao i ekipa „Zverine“ u košarkaških mečevima. Među mlađim nogometašima u okviru Poli Cup-a, pobjedu je ovaj put odnijela ekipa „Kare“.

Igre su u prethodnom periodu održane i u Travniku, a pobjedničke ekipe iz ovog grada su „As Donji Vakuf“ u odbojci, NK „Novi Travnik“ u nogometu, KK „Basket time“ i „No name“ u košarci.

„Osvojile smo Kinder+Sport Cup u Travniku i jedva čekamo finalno takmičenje u Sarajevu. Nadamo se odličnom druženju i super zabavi“ kazala je Naila Beganović, kapiten ekipe „No name“ iz Travnika.

Veliko finalno takmičenje Igara održat će se u Sarajevu u periodu od 2.8.-7.8., a naredni gradovi domaćini Igara su Bihać, Bugojno i Zenica. Svi zainteresovani, svoje učešće mogu prijaviti na www.igremladih.ba.

sportske igre mladih
KOMENTARI

KOMENTARI