Sport Centar

Turbulencije u katalonskom gigantu: Legendarni Patrick Kluivert preuzima funkciju u Barci

Barcelona direktor za nogometna pitanja, Pep Segura, uskoro će odstupiti sa svoje pozicije kao dio promjena koje Katalonci zovu "revolucijom sportskih struktura kluba", piše ESPN.

Turbulencije u katalonskom gigantu: Legendarni Patrick Kluivert preuzima funkciju u Barci

Barcelona direktor za nogometna pitanja, Pep Segura, uskoro će odstupiti sa svoje pozicije kao dio promjena koje Katalonci zovu “revolucijom sportskih struktura kluba”, piše ESPN.

Dosadašnji sportski direktor, Eric Abidal, preuzet će još više odgovornosti uz njegovog asistenta Ramona Planesa, a u klub će se vratiti i bivši igrač, Patrick Kluivert.

Legendarni Holanđanin je donedavno bio pomoćnik Clarenceu Seedorfu na selektorskoj klupi Kameruna, a sada se u velikom preslagivanju vraća u Barcelonu kao čovjek iz sjene, neko konse dosad nije ozbiljno spominjao u ovom kontekstu, ali očito je spreman uskočiti i pomoći bivšem klubu.

Jordi Mestre podnio je početkom mjeseca ostavku na mjesto potpredsjednika Barcelone i od tog trenutka krenule su turbulencije u upravi katalonskog kluba. On je bio u manjini među odgovornim ljudima u Barceloni jer je istaknuo kako je zadovoljan smjerom u kojem Pep Segura, direktor za nogometna pitanja na odlasku, vodi klub. Ostali, kao naprimjer Silvio Elias, Javier Bordas i Xavier Vilajoana, to nisu bili.

Mestre je sukladno tome odlučio odstupiti prije nego što dođe do glasanja o Segurinoj poziciji, a nije pomogao ni loš odnos s predsjednikom Barcelone Joseom Marijom Bertomeuom. Dugo mu je bio desna ruka, a onda je puklo zbog Neymara.

“Način na koji je Neymar otišao iz Barcelone nije bio primjeren. Njegovi menadžeri obećali su nam jedno, a na kraju su uradili drugo. Namjeravali smo mu poboljšati ugovor, ali njegov je otac igrao dvostruku igru i prevario nas”, rekao je Mestre nekoliko dana prije nego je podnio ostavku, a sada će, čini se, otići i čovjek kojeg je podržavao.

Kluivert ima iskustva na izvršnim funkcijama u klubovima, radio je kao tehnički direktor u PSG-u, ali ovdje ga čeka uloga posvećena radu s mladim nogometašima, trebao bi biti spona između La Masije i A ekipe.

barcelonapatrick kluivert
KOMENTARI

KOMENTARI