Sport Centar

Tuka zaplakao na dočeku u Zenici: Ostanite ponosni i ne zaboravite svoje porijeklo, vjeru i tradiciju

Amel Tuka je večeras na veličanstven način dočekan u Zenici, na stadionu Kamberovića polje.

Tuka zaplakao na dočeku u Zenici: Ostanite ponosni i ne zaboravite svoje porijeklo, vjeru i tradiciju
FOTO: klix.ba

Amel Tuka je večeras na veličanstven način dočekan u Zenici, na stadionu Kamberovića polje.

To je stadion na kojem je on napravio svoje prve atletske korake, a danas je dočekan kao heroj nacije i osvajač srebrene medalje na Svjetskom prvenstvu u Dohi.

Tuka se nakon sjajnog vatrometa obratio svim prisutnim i zahvalio im se na onome što su mu priredili.

“Prije svega, veliko hvala što ste izdvojili svoje vrijeme i došli ovdje. Priredili ste mi nevjerovatan doček i od srca vam hvala. Vi ste moji. Izuzetno mi je drago što je moj trener tu. Pozdravite i njega aplauzom, on je najzaslužniji sa moj uspon”, rekao je naš heroj iz Dohe, te dodao:

“Imao bih dosta toga da kažem. Prije četiri godine sam stajao ovdje i bila je tada medalja na jednoj nižoj stepenici. Izuzetno sam ponosan i prve mije misli kada sam prošao kroz cilj kada sam znao da sam drugi najbolji na svijetu upravo ovo. Da podijelim sa vama ovu radost. Koja bi svrha svega bila da to ne mogu podijeliti sa vama? Vi to potpuno zaslužujete. Ja svoj narod nosim u srcu kao i svoju Bosnu i Hercegovinu”, rekao je Tuka, koji je tada i zaplakao.

“Ostanite ponosni, doslijedni i nemojte nikad zaboraviti svoje porijeklo, vjeru i tradiciju”, dodao je on.

“Prije nego što sam otišao rekao sam da sam izuzetno spreman. Osjećao sam se dobro kroz cijelu godinu. Poslije prve trke sam se razbolio, dobio temperaturu, u Dohi je jako vruće. Izgubio sam tečnost i dehidrirao. Bio sam u bolnici poslije prve trke, ali zahvaljujući treneru i doktorima iz Italije uspio sam se vratiti. Iz trke u trku sam išao polako i postepeno. Bio je to moj povratak poslije svih problema koje sam imao dvije-tri sezone”, nastavio je Tuka, a potom se osvrnuo ponovo na porodicu, pošto nju smatra najzaslužnijom za sve.

“Za mene je porodica uvijek bila na prvom mjestu. To je stup svega i nešto što ne smijete dovesti u pitanje, nema ništa preče od porodice. Roditelji su me učili poštenom i predanom radu. Hvala im za sve.”

Pogledajte ovaj veličanstveni trenutak, ali i emotivan trenutak u kojem je Tuka zaplakao na bini:

VELIČANSTVEN DOČEK (VIDEO)

GOVOR AMELA TUKE (VIDEO)

amel tuka
KOMENTARI

KOMENTARI