Sport Centar

Tuka: Trčim za svoju dušu i svoju zemlju!

Tuka: Trčim za svoju dušu i svoju zemlju!

Tuka će trčati u prvoj trci kvalifikacija i bit će u prvoj stazi, a još uvijek nije poznato da li ćemo imati priliku gledati tu trku uživo. Uoči trke naš najbolji atletičar je poručio da se osjeća dobro.

“Osjećam se dobro, naporno sam trenirao za ove Olimpijske igre, odradio sam sve što je trener zahtjevao od mene, sada samo uz Božiju pomoć! Iskreno doza treme postoji, ali to je normalno, pored toga opušten sam, želim da uživam u svojim prvim Olimpijskim igrama, trčim za svoju dušu i svoju zemlju”, napisao je Amel na svojoj Facebook stranici.

U grupi 1 kvalifikacija pored Tuke trčat će još Boris Berian (SAD), Kleberson Davide (Brazil), Ayanleh Souleiman (Djibuti), Antoine Gakeme (Burundi), Musa Hajdari (Kosovo), Abrahan Kipchirhic Rotich (Bahrein) i Žan Rudolf (Slovenija).

“Grupa je jaka, bit će teško proći u sljedeći krug, to i jest najteži put, put do finala. Moram biti jako oprezan sutra u prvoj trci! Hvala svima na podršci koju pružate meni i ostalim sportistima BiH, uživajte u našim nastupima i navijajte. I bez obzira koje rezultate postizali, dajte nam podršku, jer nam je to od vas najpotrebnije, mi volimo svim srcem svoju Bosnu i Hercegovinu”, istakao je Tuka.

allegrinapoli
KOMENTARI

KOMENTARI