Sport Centar

Tuka, Musa i Sadiković ostali u konkurenciji za najboljeg sportistu BiH u 2015. godini

Tuka, Musa i Sadiković ostali u konkurenciji za najboljeg sportistu BiH u 2015. godini

Skraćene su i liste u ostalih 10 kategorija pa su u konkurenciji za najbolju sportistkinju ostale Aleksandra Samardžić (džudo), Lejla Tanović (biciklizam) i Marica Gajić (košarka), prenosi Anadolu Agency (AA).

Odluku o tome ko će biti laureati žiri će donijeti 15. decembra na posljednjoj sjednici u Sarajevu i to nekoliko sati uoči manifestacije na kojoj će biti proglašeni oni koju su obilježili sportska dešavanja u godini na izmaku. Žiri je na zasjedanju reducirao i listu u kategoriji za najbolju ekipa, te su u konkurenciji SFK 2000 Sarajevo, Kadetska košarkaška reprezentacija BiH i KK Igokea.

Što se tiče nagrade za najboljeg trenera nju će dobiti Josip Pandža (košarka), Željko Lukajić (košarka) ili Samira Hurem (fudbal).

U konkurenciji za najperspektivniju sportistkinju su Snežana Marković (stoni tenis), Nefisa Berberović (tenis), Zerina Piskić (fudbal), Tatjana Đekanović (streljaštvo), Žana Dragutinović (odbojka) i Emina Pašukan (plivanje).

Epitet najperspektivnijeg sportiste ponijet će Njegoš Sikiraš (košarka), Toni Miletić (džudo), Luka Mihailović (stoni tenis), Hamza Čajić (karate), Luka Dakić (kuglanje) ili Mihajlo Čeprkalo (plivanje).

“Ova manifestacija je tokom svi ovih 15 godina njegovala i očuvala ideju da bude podsticaj za bh. sportiste i nagradi one koji su uz izuzetne napore i zalaganje postigli zaista vrhunske rezultate. Uvjeren sam da ćemo i ovaj put biti na visini zadatka i da će 15. decembra nagrade biti u pravim rukama iako svi sportisti koji su ove godine bili u konkurenciji zaslužuju priznanje za svoje rezultate”, rekao je Ljubiša Majdov, član žirija.

Nagrade će biti dodijeljene u 12 kategorija, a osim spomenutih to su još nagrada najbolji sportista u sportu za invalide, najbolja ekipa u sportu za invalide, nagrada za životno djelo, nagrada za razvoj sporta, nagrada za far-play, te nagrada publike čitalaca o kojoj će SMS porukama odlučiti čitaoci “Nezavisnih” i posjetioci portala www.nezavisne.com. Svečana manifestacija proglašenja najboljih sportista BiH u 2015. godini bit će održana 15. decembra u Kongresnom centru hotela “Terme” na Ilidži sa početkom u 20 sati.

“Nezavisne novine” i BHRT, a pod pokroviteljstvom Predsjedništva BiH, 15. godinu zaredom organizuju Izbor najboljeg sportiste BiH, najrelevantniju manifestacije ovakve vrste u BiH, čiji je partner Olimpijski komitet BiH. Snažnu podršku manifestaciji pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

napolipremijer liga
KOMENTARI