Sport Centar

Tuchel: Više nisam ekspert za igranje rukom, ne znam kada treba da nas kazne za to

Menadžer Leicestera Brendan Rodgers bio je presretan pošto je njegov tim prvi put u historiji osvojio FA kup.

Tuchel: Više nisam ekspert za igranje rukom, ne znam kada treba da nas kazne za to

Menadžer Leicestera Brendan Rodgers bio je presretan pošto je njegov tim prvi put u historiji osvojio FA Kup.

Odlučujući gol u finalu protiv Chelseaja na Vembliju postigao je Yuri Tielemans u 63. minutu. S druge strane, Chelsea je ostao na osam osvojenih pehara, dok mu je ovo sedmi poraz u finalu.

“Nevjerovatan je osjećaj, pogotovo meni kao britanskom treneru. Odrastao sam gledajući FA Kup, cijeli život ga gledam, a sada sam tu kao pobjednik – zaista posebno”, rekao je Rodgers i dodao:

“Znao sam da smo se dobro pripremili. Igrači su ove sezone pokazali da su borbeni, kvalitetni i da igraju sa velikom željom za pobedom. Rival nam je bio finalista Lige prvaka, znamo koliko su dobri, ali mislim da smo taktički bili briljantni“.

Golu je prethodila sporna situacija, tačnije igranje rukom Ayozea Pereza, o čemu je menadžer Chelseaja Thomas Tuchel govorio poslije meča.

“Igrači su mi odmah rekli da je u pitanju igranje rukom. Drugi meč u nizu dešava se da protivnik igra rukom, a da VAR ne reaguje. To je bitno uticalo. Više nisam ekspert za igranje rukom – ne znam kad jeste, a kada nije. Ne znam kada treba da nas kazne za to, a kada je u redu igrati rukom. Nismo imali sreće, ali nikada nema garancija da će trofej biti osvojen“, ističe Tuchel.

Plavci će 29. maja imati priliku da osvoje trofej prvaka Evrope, tada im je rival Mančester CIty.

brendan rodgerschelsealeicester citythomas tuchel
KOMENTARI

KOMENTARI