Sport Centar

Trivunović: Niko sretniji od nas ako se prvenstvo nastavi, ali poštovat ćemo odluku NSBiH

Iako je samo pet puta vodio ekipu GOŠK-a, tri puta u jesenjem dijelu i dva puta u proljećnom, Vule Trivunović produžio je ugovor sa klubom iz Gabele do ljeta 2022. godine.

Trivunović: Niko sretniji od nas ako se prvenstvo nastavi, ali poštovat ćemo odluku NSBiH

Iako je samo pet puta vodio ekipu GOŠK-a, tri puta u jesenjem dijelu i dva puta u proljećnom, Vule Trivunović produžio je ugovor sa klubom iz Gabele do ljeta 2022. godine.

U razgovoru za Mondo, nekadašnji igrač Biorca, Sarajeva, ruskog Khimkija i poljske Krakovije je istakao da je prezadovoljan produžetkom saradnje sa hercegovačkim klubom, koji je u trenutku prekida sezone u Prvoj ligi Federacije BiH bio četvrtoplasirani tim.

“Ljudi koji vode klub iz Gabele imaju nevjerovatan karakter i poštovanje s ljudske strane prema meni i sve ono što rade za GOŠK. Imao sam i imam apsolutnu autonomiju u radu bez ikakvog miješanja ili sugestija, što mi omogućava mir da mogu nesmetano da se bavim svojim poslom. S druge strane, ni ja nigdje ne žurim, probaću da napravim ekipu koja će se naredne sezone vratiti u Premijer ligu BiH, što je i naš definitivni cilj. Potpisali smo ugovor u obostranom interesu i na obostrano zadovoljstvo, koji su bili presudni”, rekao je Trivunović.

Iako je “drugoligaš”, GOŠK je sa Trivunovićem izborio polufinale Kupa Bosne i Hercegovine, zajedno sa Zrinjskim, Širokim Brijegom i Željezničarom, što je najveći uspjeh u klupskoj historiji.

Ipak, pitanje je šta će biti dalje nakon pandemije korona virusa, sudeći prema izjavi ministra zdravlja u RS Alena Šeranića, koji je istakao da se profesionalne lige ne mogu igrati prije 1. jula.

“Samim ulaskom u polufinale Kupa BiH, napravili smo istorijski uspjeh. Ne znamo šta će biti, da li će se sezona nastaviti ili će se možda odigrati samo Kup BiH, ali nama ostaje žal što nismo odigrali tu polufinalnu utakmicu. Ne zato što imamo neke nerealne ambicije protiv drugih polufinalista, znamo gdje je naše mjesto u odnosu na njih, ali želju smo imali da odigramo zbog klupske istorije. Svakako ćemo poštovati odluke ministarstava zdravlja i jednog i drugog dijela Bosne i Hercegovine, kao i odluku NSBiH, vezanu za eventualni nastavak ili definitivni kraj takmičenja”.

Banjalučki stručnjak je dodao da je u petak imao sastanak sa igračima GOŠK-a i dao im smjernice šta i kako treba da rade u narednom periodu.

“Ako se prvenstvo nastavi, niko neće biti sretniji od nas jer smo napravili izuzetno kvalitetan tim i ovaj prekid nam apsolutno nije prijao. Smatram da smo ostali nedorečeni što se tiče proljećnog dijela sezone. Ali, poštovaćemo odluku NSBiH i državnih institucija, kakva god ona bila, i u skladu s njom ćemo postupati. Sigurno je da ćemo se spremati, da li za završetak aktuelne ili za start nove sezone”.

Trivunović je takođe potvrdio da je nakon odlaska Igora Jankovića sa klupe Rudara iz Prijedora, postojao kontakt sa predsjednikom Darkom Milunovićem da preuzme prijedorsku ekipu.

“Čuo sam se sa prvim čovjekom Prijedorčana, koji je moj dobar prijatelj i osoba na mjestu. Upoznao me je sa ambicijama Rudara, dosta toga je već odlično napravio za klub, ali ovog puta sam odlučio da ostanem u Gabeli. To naravno ne znači da možda u budućnosti neću postati trener Rudara”, rekao je Trivunović, koji je na klupi Gabeljana debitovao porazom od lidera, Olimpika.

Potom je nanizao četiri meča bez poraza. Najprije je trijumfovao na gostovanju u Kaknju (3:4), zatim remizirao sa Orašjem (3:3), a potom u četvrtfinalu Kupa BiH opet “uzeo mjeru” kakanjskom Rudaru (0:3), poslije čega je njegova ekipa trijumfovala i nad Radnikom iz Hadžića (3:1).

nk gošk gabelavule trivunovic
KOMENTARI

KOMENTARI

Obavijesti me o
avatar
wpDiscuz