Sport Centar

Trivunović nakon preuzimanja GOŠK-a: Utakmica sa Olimpikom može sve okrenuti

Vukašin Vule Trivunović, dobro poznati nogometaš s premijerligaških terena i u svoje vrijeme jedan od talentiranijih mladih igrača u Bosni i Hercegovini, a danas ambiciozan trener, jučer je zvanično preuzeo GOŠK i vodio prvi trening u Gabeli.

Trivunović nakon preuzimanja GOŠK-a: Utakmica sa Olimpikom može sve okrenuti

Vukašin Vule Trivunović, dobro poznati nogometaš s premijerligaških terena i u svoje vrijeme jedan od talentiranijih mladih igrača u Bosni i Hercegovini, a danas ambiciozan trener, jučer je zvanično preuzeo GOŠK i vodio prvi trening u Gabeli.

Trivunović je danas ambiciozan mladi trener koji je u Prvoj ligi RS vodio banjolučki Borac te Kozaru iz Gradiške. Sad seli u Prvu ligu FBiH i u klub koji ima visoke ambicije u ovom rangu

Kontakt i dogovor su stigli malo iznenada jer sam planirao odmarati do zime. U prethodnih godinu dana otkad sam završio s Kozarom, bilo je sigurno 10 klubova s kojima sam razgovarao o angažmanu, ali sam htio da završim treći semestar UEFA Profi licence pa da se onda malo više posvetim radu“, pojašnjava Vule Trivunović u razgovoru za Dnevni list.

Dogovor je došao poslije utakmice s Bratstvom (1:1) u nedjelju.

“Znam da je moj prethodnik Nenad Gagro radio izuzetno kvalitetno i pošteno, ali tako je to u nogometu, nekad rezultat ne prati rad i ne bude onako kako se očekuje. U upravi su brzo reagirali i mene je zanimalo kakve su njihove daljnje ambicije. Našao sam zajednički jezik da probamo razdrmati ekipu u ova tri tjedna i onda na zimu vidjeti gdje smo i čemu možemo težiti”.

Privukla ga je ambiciozna sredina, a angažman je dogovoren na godinu i pol dana.

“To je bivši premijerligaš s visokim ambicijama i sigurno da je motiv svakom mladom treneru da dođe tu. Bilo je i prije razgovora s čelnicima GOŠK-a, ali nismo ih realizirali. Ovoga puta smo našli zajednički jezik i idemo raditi”.

Svjestan je kako je dugoročni cilj kluba definitivno povratak u Premijer ligu.

“Da ekipa nema kvalitet ne bih preuzeo da radim, ali ono što sam kazao ljudima iz kluba i igračima na treningu, je da nemam čarobni štapić. Ali hoću da svi vjerujemo u zajednički cilj jer dok god postoji šansa, postoji i mogućnost da se nešto promijeni. Tako da ulazim u ovaj posao s dosta optimizma, a vrijeme će pokazati što smo uradili. Treba mi vremena da pohvatam sve, ali takav je naš posao”.

U ovom trenutku je utrka s Olimpikom za GOŠK dosta teška.

“Sve je moguće, međutim imamo osjetan zaostatak i utakmicu u gostima s Olimpikom. Ta utakmica može stvari dodatno usmjeriti za njih ili okrenuti, odnosno pružiti nam šansu. Dok god postoji šansa, treba se čovjek boriti. To je moja zvijezda vodilja i to ću tražiti i od igrača, kaže Trivunović koji dosad nije radio u ovom rangu natjecanja.

“Ne poznajem pretjerano tim GOŠK-a znam da imamo nekoliko ozlijeđenih, da je tu nekoliko dobrih igrača iz Premijer lige, poput Kulovića i Aletića. Radio sam ligu RS. Federalna liga me jako zanima jer znam da je jako kvalitetna, bolja od lige RS, da ima veći individualni kvalitet, da su klubovi bolje organizirani i to su sve razlozi da preuzmem klub. Neće meni trebati puno vremena da to sve pohvatam”.

Trivunović će debitirati na najtežem ispitu – protiv Olimpika u Sarajevu.

“Ono što je sigurno je da ću tražiti od igrača da daju sto posto svojih mogućnosti u tom trenutku i da uživaju na terenu. Nogomet bez uživanja nije strast i ljubav, nego je moranje. Želim da vjeruju u svoje neosporne kvalitete i daju maksimum, u tom slučaju ću uvijek biti ponosan na njih. Očekuje nas puno posla, ali na nama je da radimo”.

U ovom mjesecu je odradio treći semestar školovanja za UEFA Pro licencu.

“Samnom u generaciji su Igor Remetić, Feđa Dudić, Mladen Žižović, Boris Savić, Mario Ivanković, Denis Ćorić… dosta ljudi koji rade u Prvoj i Premijer ligi. Ostao nam je još jedan semstar u martu i dvosedmično stažiranje u jednom evropskom klubu te odbrana diplomskog rada”.

fkolimpiknk gošk gabelavule trivunovic
KOMENTARI

KOMENTARI