Sport Centar

Tri kluba se već izdvojila kao glavni kandidati za plasman u Premijer ligu BiH

Pojedini klubovi iz Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine dovode fudbalere iz premijerligaških klubova, neke kradu ekipama iz najvišeg ranga našeg fudbala, zadržavaju većinu igrača iz prošle sezone... Sve to govori da nas očekuje jako uzbudljiva sezona, tačnije borba za vrh i plasman u društvo najboljih.

Tri kluba se već izdvojila kao glavni kandidati za plasman u Premijer ligu BiH
FOTO: Azmir Husić će sa Slogom pokušati ponoviti uspjeh koji je napravio sa Slobodom

Sve navedeno asocira nas na tri kluba iz ovog ranga takmičenja. Olimpik, Velež i Slogu iz Siminog Hana. Sigurno, prema mišljenju mnogih, ova tri kluba su se već izdvojila kao glavni kandidati za plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Olimpik je protekle sezone ispao iz Premijer lige BiH. Većina je smatrala da će Vukovi doživjeti “raspad”. Ipak, na iznenađenje mnogih, tim sa Otoke odmah na startu je pokazao da neće dozvoliti da tako olako potonu. Pokazali su to odmah dovođenjem odličnog stručnjaka, Mirze Varešanovića. Čovjeka koji je urezan zlatnim slovima u historijske stranice ovog kluba.

Vukovi su produžili ugovore sa nekoliko igrača poput Dejana Bandovića, Armina Mahovića, Damira Osmankovića… Zatim su doveli Emira Jusića, Sabahudina Jusufbašića, Danijela Stojanovića, Fadila Čizmića, Elvisa Sadikovića, Ibru Hodžića, Milana Muminovića… Sportski direktor Emir Hadžić već je odradio mnogo posla, a Olimpik je pokazao da će biti jedan od glavnih kandidata za plasman u Premijer ligu.

Velež je prošle sezone ostvario cilj, a to je opstanak u Prvoj ligi FBiH. Iz redova mostarskog kluba više puta su isticali da je naredni cilj povratak u Premijer ligu. Da će Rođeni biti ozbiljan kandidat pokazuje to što su sa mnogim igračima produžili ugovore poput Mujezinovića, Ovčine, Ćosića, Avdića, Brandaa, Panessa, Rodriga, Zvonića, Abdihodžića, Krcića…

Očekuje se da u narednom periodu mostarski klub krene sa dovođenjem pojačanja za narednu sezonu, te možemo očekivati da će se Velež pod vodstvom Ibre Rahimića naredne sezone boriti za povratak u društvo najboljih.

Planove pomenutih klubova pokušat će pokvariti Sloga iz Siminog Hana na čelu sa Azmirom Husićem. Već je sa Slobodom ušao u Premijer ligu iz nižeg ranga, a sada će pokušati isto napraviti i sa ovim klubom. Kakve planove ima Husić pokazuje i činjenica da je Slobodi “ukrao” Jovu Kojića, a poslao je i ponudu za jednog od najboljih igrača Slobode iz prošle sezone, Samira Efendića, doveli su donedavnog kapitena Radnika, Stanka Ostojića.

Sigurno je, Husić će Darki Vojvodiću osigurati velika pojačanja i 44-godišnji stručnjak imat će sve uslove da se upusti u borbu za plasman u najviši rang bosanskohercegovačkog fudbala.

fkolimpikfkveleznkslogasiminhan
KOMENTARI

KOMENTARI

Stručni komentator
Gost

Realno bi bilo lijepo da se Velež vrati medju elitu, radi tradicije i rivaliteta, Mostara… nije toliko ni OlimpiC mrzak, ali ne vidim potrebu za tim klubom u glavnom gradu pored Sarajeva i Željezničara. Sloga Simin Han realno nikakve potrebe nema za njima i ovo je kratkoročni izlet tog Amera da se dokaže i pokaže, za koju godinu će vjerovatno nazad u niže rangove.

Gost
Gost
Zašto Sloga nema potrebe? Simin Han je predgrađe Tuzle, znači Tuzla bi imala 2 premijerligaša, a od nove sezone se i zovu Tuzla City. Logičnije je da oni tu budu nego Mladost, Krupa, Gošk, Vitez (ne želim nikoga uvrijediti, ali realno…). Naravno, Velež je veliki klub i mjesto mu je u Premijer lizi i bilo bi lijepo da oni uđu, ali ako to bude ova Sloga, zašto ne. Sa druge strane, to je jedini klub u 1.LFBiH koji ima generalnog sponzora, koji nema dugovanja, kojeg igrači biraju u nižem rangu radije nego neke klubove u većem rangu…Zašto to ne bi… Čitaj više »
Domagoj Vida
Gost

Realno, Real je Real.

wpDiscuz