Sport Centar

Tri kluba protiv ideje Premier lige za nastavak sezone: Postoji 20 različitih interesa

Predsjednik Watforda Scott Duxbury rekao je danas da "nema altruizma u Premier ligi" i da "postoji 20 različitih interesa koji se ponekad usklađuju, ali da se češće radi isključivo na zaštiti svakog pojedinačnog kluba".

Tri kluba protiv ideje Premier lige za nastavak sezone: Postoji 20 različitih interesa

Predsjednik Watforda Scott Duxbury rekao je danas da “nema altruizma u Premier ligi” i da “postoji 20 različitih interesa koji se ponekad usklađuju, ali da se češće radi isključivo na zaštiti svakog pojedinačnog kluba”.

Duybury je dodao da bi igranje na neutralnim terenima ugrozilo fair-play i dodao da je najmanje šest klubova zabrinuto zbog tog plana.

“Apsolutno prihvatam da ne možemo da imamo gledaoce na stadionu. To se podrazumijeva u ovoj situaciji. Međutim, sada nam kažu da ne možemo da odigramo preostale utakmice na na našem stadionu… Od igrača se sada očekuje da igraju kao da se ništa nije dogodilo”, rekao je Duxbury.

“Imamo ljekarsko osoblje koje radi u uslovima koje nijedan doktor ili fizioterapeut nije ranije iskusio, uz mjere koje su malim dijelom zasnovane na pretpostavkama, a ne naučnim činjenicama. Sa svim tim kompromisima i zdravstvenim rizicima od nas se traži da završimo takmičenje koje ne liči na ono koje smo počeli, a koje bi moglo da okonča vrijeme malim klubovima kao što je Watford u Premier ligi”, dodao je on.

Watford je tako postao treći klub koji se pobunio protiv ideje vodstva lige, pošto se pridružio Brightonu i Aston Villi, izrazivši svoje protivljenje trenutnim planovima za nastavak sezone.

Sa preostalih devet kola do kraja, Watford je na 17. mjestu na tabeli i bori se za opstanak u Premier ligi.

Klubovi Premier lige trebalo bi da se sastanu u ponedeljak kako bi razgovarali o planovima za pokretanje lige prekinute zbog pandemije korona virusa.

Međutim, klubovi ne planiraju da na tom sastanku glasaju o tome da li će se koristiti neutralni tereni. Kako navodi “BBC”, o tom prijedlogu će se glasati kasnije tokom mjeseca, a da bi bio usvojen potrebno je da za njega glasa 14 od 20 klubova.

aston villaburnleywatford
KOMENTARI

KOMENTARI