Sport Centar

Tri državna rekorda u dvorani za članove Atletski klub Sarajevo

Novogoidšnje mitingu u Novom Sadu, koji se održao proteklog vikenda, članovi našeg kluba zabilježili su izuzetno uspješan nastup. Više od 700 učesnika se takmičilo, a naši članovi su postavili 3 nova državna rekorda.

Tri državna rekorda u dvorani za članove Atletski klub Sarajevo

*Nermin Štitkovac je u bacanju kugle po peti put postavio u ovoj sezoni državni rekord. Novi, u bacanju kugle za mlađe juniore sada iznosi 18,89m, a podsjećamo, prošli rekord kojeg je postavio naš Nermin iznosio je 18,30m.

*Binasa Memić je u konkurenciji mlađih juniorki kuglu od 3 kg bacila 13,56m, što je također novi rekord.

*Mahir Kačević je popravio sopstevni rekord u skoku s motkom, koji sada iznosi 3,40m i bitno je istaći da su svi navedeni u svojim kategorijama osvojili zlatnje medalje.

Blizu rekorda bila je i Dunja Ginzburg, koja je u osvojila 2. mjesto u skoku u dalj sa daljinom od 5,29m, što je samo 1cm kraće od aktuelnog rekorda. U konkurenciji pionira odlične rezultate su ostvarili i Mirza Kozić (13,88m – 1 mjesto) i Hamza Muharemović (11,30m – 3 mjesto). Srebrnu medalju u skoku u Vis za pionirke osvojila je Sara Fetić sa preskočenih 143 cm.

ak sarajevo
KOMENTARI

KOMENTARI

Summer William
Gost

Sestra moja najbolja prijateljica čini 89 dolara po satu na internetu. Otpuštena je 9 mjeseci, ali prošlog mjeseca plaća joj je 21306 dolara, a samo nekoliko sati radi na internetu. Zaštto ne saznati više…

Ovo je ono što radim .. ✧ … ✧ … ✧ … >>>>>  www.BuzzCash3.Com  

wpDiscuz