Sport Centar

Trenirat će ga proslavljeni Šveđanin: Faris Zubanović potpisao za danski klub!

Mladi napadač Faris Zubanović novi je fudbaler danskog drugoligaša Fremad Amagera.

Trenirat će ga proslavljeni Šveđanin: Faris Zubanović potpisao za danski klub!

Mladi napadač Faris Zubanović novi je fudbaler danskog drugoligaša Fremad Amagera.

Dosadašnji član Željezničara oprostio se od kluba sa Grbavice i otputovao u Dansku, gdje će nastaviti svoju karijeru.

Sljedeći klub talentovanog napadača, koji se proslavio u juniorskoj selekciji sa 23 gola prošle sezone i bio najbolji strijelac Omladinske Premijer lige BiH, bit će Fremad Amager, ambiciozni klub koji se takmiči trenutno u drugom rangu tamošnjeg fudbala.

“Vrlo sam sretan zbog prelaska u danski fudbal i radujem se izazovima u Fremadu. Bilo je nekoliko ponuda za nastavak moje karijere, ali nisam imao dilema da li da dođem u ovaj klub. Nekoliko sedmica već istražujem o klubu i reakcije su pozitivne. Ovdje se ukazuje šansa za napredak mladim igračima i to je bilo ključno u mom izboru. Spreman sam da se borim za svaku loptu i vrlo sam uzbuđen što ću igrati ispred navijača Fremada”, istakao je Zubanović nakon potpisa ugovora.

Proslavljeni švedski reprezentativac Olof Mellberg aktuelni je trener Fremada iz Amagera, dijela Kopenhagena. Nekadašnji defanzivac Aston Ville istakao je da je pratio mladog bh. fudbalera.

“Pratili smo Farisa već neko vrijeme i riječ je o velikom potencijalu. Vjerujemo da ima sve predispozicije da postane odlična ‘devetka’ u budućnosti”, istakao je Mellberg.

Prvu priliku Zubanović da debituje u novom klubu mogao bi imati već sutra kada njegov tim igra protiv švedskog Mjallbyja.

faris zubanovicfkzeljeznicarfremad amager
KOMENTARI

KOMENTARI

jaran
Gost

Popustite malo sa malim,samo mu losu reklamu pravite,neka je njemu hairli,a ako on bude znao igrati lopte ,,,,pa dobar glas daleko se cuje!!!

wpDiscuz