Sport Centar

Trener Krupe priziva pojačanja: Sada smo možda i slabiji nego prošle sezone

Uz banjalučki Borac, na pripremama na Zlatiboru borave i fudbaleri Krupe, koji se spremaju za povratničku sezonu u Premijer ligi BiH.

Trener Krupe priziva pojačanja: Sada smo možda i slabiji nego prošle sezone

Uz banjalučki Borac, na pripremama na Zlatiboru borave i fudbaleri Krupe, koji se spremaju za povratničku sezonu u Premijer ligi BiH.

Tim Zorana Marića nakon dvije sedmice rada u Banjaluci stigao je na srpsku planinu, gdje će, osim treninga, odigrati i nekoliko test mečeva, nakon kojih će srbijanski stručnjak vidjeti koje su mogućnosti njegovog tima.

“Nismo prvi put na Zlatiboru, gdje dolazimo zato što znamo da su uslovi fenomenalni. Prešli smo u treću nedjelju rada u kojoj pokušavamo da iz kadra sa kojim raspolažemo izvučemo maksimum. U očekivanju smo određenih prinova i nadam se da će u dogledno vrijeme pristupiti našoj ekipi, kako bismo koliko-toliko mogli da ih uigramo pred početak prvenstva”, kaže trener Krupe za Mondo.

Marić može biti zadovoljan dosadašnjim dijelom trenažnog procesa.

“Zadovoljan sam pristupom i odnosom momaka. Ali, moram naglasiti da osim Miloša Karišika, raspolažemo praktično sa identičnim sastavom kao pred početak prošlogodišnje sezone u Prvoj ligi RS, ali bez Jove Lukića i Josipa Miketeka, koji su nam bili ključni igrači, tako da smo možda za nijansu i slabiji nego lani”, rekao je Marić, te naglasio da od mladih fudbalera očekuje da pokažu svoj puni potencijal.

“Radimo, imamo relativno mladu ekipu, momci rastu polako i nadam se da će moći u dogledno vrijeme da preuzmu bitnu ulogu u timu.”

Krupu sutra očekuje prva kontrolna utakmica. Rival je Napredak iz Kruševca, član Superlige Srbije.

“Uvijek nastojimo u pripremnom periodu da igramo sa jačim protivnicima. Oni iz tebe uvijek izvlače maksimum s jedne strane, a s druge pokazuju sve tvoje slabosti, ali i dobre stvari. U ovom momentu meni nije bitno da igramo protiv slabih rivala i pobjeđujemo 3:0 ili 4.0, nego da vidim dobre i loše osobine moje ekipe kada se sudari sa protivnikom koji je kao mi ili bolji od nas”, jasan je Marić.

Iz Krupe su poručili da za povrijeđenog Miketeka, koji je pokidao prednji ukršteni ligament i očekuje ga višemjesečna pauza, neće tražiti zamjenu.

“U ovom momentu najviše problema imamo po bokovima, na poziciji spoljnjih igrača, uključujući i bekove. Ima tu par mladih igrača koji se nameću i koji će, nadam se, u budućnosti preuzeti uloge koji danas imaju Nikola Mandić i Marko Golubović”, kazao je Marić.

fkkrupazoran maric
KOMENTARI

KOMENTARI