Sport Centar

Trener Ivan Velić najavio: Cibona pravi veliki zaokret pred narednu sezonu

Još se uvijek ne zna šta će biti sa sezonom u košarkaškoj ABA ligi, a KK Cibona proživljava jedne od najtežih dana u historiji.

Trener Ivan Velić najavio: Cibona pravi veliki zaokret pred narednu sezonu

Još se uvijek ne zna šta će biti sa sezonom u košarkaškoj ABA ligi, a KK Cibona proživljava jedne od najtežih dana u historiji.

Ovaj veliki klub je doslovno na koljenima zbog finansijske krize koju je prouzrokovala pandemija korona virusa, a najavljen je veliki zaokret u politici ovog zagrebačkog kluba.

Naime, trener Ivan Velić je najavio da će klub za narednu sezonu napraviti tim isključivo od domaćih, hrvatskih igrača, bez ijednog stranca.

“Korona virus nas je naučio da ne razmišljamo toliko dugoročno, tako da o idućoj sezoni još ne razmišljam, ali ćemo raditi kao da će sve biti u redu i kad dobijemo okviran budžet počet ćemo da slažemo tim. Ono što znam jeste da ćemo pokušati da napravimo tim bez stranaca”, rekao je Velić za sajt kluba.

Cibona je nastavila sa treninzima poslije pauze zbog pandemije korona virusa i trenutno se radi sa mladim igračima, plus sa nekima koji nemaju ugovor.

Velić je naveo da mladi znaju da samo od njihovog rada zavisi “hoće li se ukrcati na voz za prvi tim”.

Na treninzima Cibone nema kapitena Marina Rozića, koji još nije odlučio da li će se penzionisati, kao i Josipa Bilinovića.

Košarkaški savez Hrvatske je 1. aprila prekinuo sva takmičenja zbog pandemije i okončao je sezonu, bez proglašenja šampiona.

Velić je naveo da mu je žao zbog toga jer Cibona neće imati priliku da odbrani titulu, ali nije želio da komentariše odluku Saveza.

Zalaže se za utakmice sa igračima mlađim od 20 godina, da se vidi kakav su potencijal.

“Generalno mislim da se uz trening može organizovati neke utakmice kako bi se kompenzovao njihov nedostatak. Također, bilo bi dobro da okupimo struku, da se organiziraju seminari i predavanja i da se donesu neka mišljenja u kojem bi smjeru trebalo da ide hrvatska košarka”, ocijenio je trener Cibone.

ivan velickkcibona
KOMENTARI

KOMENTARI

Obavijesti me o
avatar
wpDiscuz