Sport Centar

Trener Budućnosti: Sarajevo je u boljoj formi od Astane, Ahmetović igra kao da mu je 20 godina

Trener Budućnosti Mladen Milinković najavio je utakmicu trećeg pretkola Evropske lige i gostovanje svog tima Sarajevu.

Trener Budućnosti: Sarajevo je u boljoj formi od Astane, Ahmetović igra kao da mu je 20 godina

Trener Budućnosti Mladen Milinković najavio je utakmicu trećeg pretkola Evropske lige i gostovanje svog tima Sarajevu.

Sarajevo i Budućnost će se sutra sastati u duelu trećeg pretkola Evropske lige na Bilinom polju u Zenici, a znaju oba tima da je ova sezona i velika prilika.

“Mnogo više ljudi sada vjeruje u Budućnost nakon što smo prošli kvalitetnu ekipu kao što je Astana”, poručio je Milinković na pres konferenciji i nastavio:

“Ne treba se zadovoljiti postignutim. Kada napravite nešto veliko, onda je logično da se od vas očekuje još više. To je sportski, tako treba da bude, ali mi smo se ovih dana trudili da oslobodimo ekipu od euforije. Igrači treba da budu čvrsto na zemlji, maksimanlno posvećini predstojećem meču, svjesni da novi uspjeh mogu da naprave samo ako pruže 100 odsto mogućnosti”.

“Sarajevo je ozbiljan klub, ima dobru ekipu, u formi su… I oni dugo čekaju veliki rezultat u Evropi i siguran sam da će uraditi sve da se domognu grupne faze. Imaju i ozbiljnog trenera, Vinka Marinovića. Neće se zavarati nakon našeg rezultata u Almatiju. U sastavu je nekoliko iskusnih fudbalera. Među njima je kapiten Ahmetović, koji ima 35 godina, ali igra kao da ima 20. Osjećaju priliku, ali osjećamo je i mi. Ovo je šansa naše generacije da pomjeri granice u Evropi”, dodaje Milinković.

Iako je Astana, na papiru, jači tim, iskusniji klub u Evropi, stvari uoči narednog evropskog gostovanja ne stoje baš tako…

“Sarajevo se nalazi u boljoj formi nego Astana”, poručio je 52-godišnji trener.

“Igrači su upoznati sa svim njihovim vrlinama i manama, ali ako ne možete da iskoristite te mane – onda je to mrtvo slovo na papiru. Ukoliko ponovimo pristup kao protiv Astane, siguran sam možemo do još jednog uspjeha u Evropi. Za 90, 120 minuta ili poslije penala – to za nas nije bitno”, dodao je Milinković.

Zanimljiv je bio Milinkovićev komentar vezan za stadion na kojem će se igrati utakmica.

“Žao mi je što u Zenici neće biti publike – poznavajući tamošnje prilike, vjerujem da bi navijači domaćeg Čelika navijali protiv Sarajeva, odnosno za nas. Odlučili su se za Bilino polje u Zenici jer zbog rivaliteta sa Željezničarom nisu htjeli na Grbavicu. Za njih taj teren nije nepoznanica jer je svaki igrač Sarajeva igrao na tom stadionu. Nije kao kod kuće, ali svakako igraju u svojoj državi, nedaleko o svog grada”, kazao je Milinković.

buducnostevropska ligafksarajevomersudin ahmetovicmladen milinkovic
KOMENTARI

KOMENTARI