Sport Centar

Treći poraz bh. kadeta na Evropskom prvenstvu u Poljskoj

Treći poraz bh. kadeta na Evropskom prvenstvu u Poljskoj

Bolja od naše selekcije danas je bila Crna Gora rezultatom 64:58.
Crnogorci su već na otvaranju poveli s 10:2, pa se činilo da našu selekciju do kraja čeka još jedan ubjedljiv poraz. Međutim, situacija na terenu ubrzo promijenila u našu korist. Crna Gora je na kraju prvog period imala samo poen prednosti, 15:14. Odlično je bh. tim odigrao i drugu dionicu.

Pogađali su apsolutno sve, u jednom trenutku su imali i plus deset (29:19). Crnogorci se ipak odličnom završnicom prvog poluvremena vraćaju i dolaze do minus dva na poluvremenu, 31:29. Kontrolisali su Crnogorci rezultat tokom trećeg dijela utakmice, te su nakon 30 minuta imali tri poena prednosti, 45:42.

Naša selekcija bolje je otvarila posljednji period, te serijom od 6:0 došla do novog vodstva 48:45. Potom je bh. selekcija dobrim šutem iz vana čuvala prednost. Serijom grešaka i izgubljenih lopti naši kadeti su dozvolili veliku seriju Crne Gore. Napravili su seriju od 11:0, te su okrenuli meč u svoju korist.

Na kraju su slavili pobjedu, te će u osmini finala igrati protiv Srbije ili Grčke, dok našu selekciju čeka duel sa Finskom. Najefikasniji kod Crne Gore bili su Nikola Žižić sa 20 i Igor Drobnjak sa 17 poena poena, dok je kod bh. selekcije Vojin Ilić ubacio 11 poena.

edin viscamirza teletovic
KOMENTARI

KOMENTARI