Sport Centar

Trebaju mu magični trikovi da spasi posao: Nurkić na kraju sezone ostaje bez trenera

Poznati NBA "insider" Shams Charania objavio je kako Portland Trail Blazersi planiraju uručiti otkaz svom dugogodišnjem treneru Terryju Stottsu.

Trebaju mu magični trikovi da spasi posao: Nurkić na kraju sezone ostaje bez trenera

Poznati NBA “insider” Shams Charania objavio je kako Portland Trail Blazersi planiraju uručiti otkaz svom dugogodišnjem treneru Terryju Stottsu.

Trail Blazersi ne igraju baš najbolju sezonu, bore se za play-off i na sedmom su mjestu Zapadne konferencije i zasad ih to mjesto vodi u play-in u kojem bi se s još tri ekipe borili za završnicu.

Kako piše Charania, rukovodstvo kluba Stottsu planira uručiti otkaz ako ekipa ne ostvari uspjeh u play-offu, koji je, kako smo rekli, još uvijek upitno hoće li izboriti.

Stotts je trener Blazersa već devet godina, ali je za sve to vrijeme nastupio samo u jednom finalu konferencije. U članku Charania navodi nedostatak prilagodbi i napretka tokom sezone, uz nedostatak uspjeha u doigravanju, kao razloge za potencijalno otpuštanje. To znači da Stotts svoj posao može sačuvati samo uz magične trikove i “izvlačenje zeca iz šešira u play-offu”, tvrdi Charania.

Inače, ove sezone Blazersi imaju jednu od najgorih odbrana svih vremena, zauzeli su 29. mjesto u ligi po tom parametru i primali nevjerovatnih 117,1 poena na 100 posjeda. Nemogućnost Blazersa da zaustave i izvrše prilagodbe u igri bila je veliko pitanje ove godine. Užasne momčadi poput Minnesote Timberwolvesa i Houston Rocketsa imaju bolju timsku obranu, a prepune su rookieja i mladih igrača.

jusuf nurkicportland trail blazersterry stotts
KOMENTARI