Sport Centar

Trbić: Nismo u prilici da prijetimo, ali…

Trbić: Nismo u prilici da prijetimo, ali…

Beogradski turnir važi za jedan od najjačih i najtežih, a čak šest od ukupno osam ekipa koje će se takmičiti, dolazi sa prostora bivše Jugoslavije – srbijanska Crvena Zvezda, Partizan i Zemun, crnogorska Budućnost, hrvatska Cedevita, te bh. predstavnik OKK Spars. Pored njih, tu su još i njemački klubovi Alba Berlin i Bayern Minhen.

Crvenu Zvezdu, koja je praktično i domaćin ovog turnira, mnogi izdvajaju kao glavnog favorita. Međutim, sigurno je da se niko od timova učesnika neće unaprijed predati.

To ističe i trener OKK Spars i selektor juniorske reprezentacije BiH, Marko Trbić, koji kaže da nakon pet uzastopnih učešća na ovom prestižnom evropskom takmičenju, njegov tim ima određene ambicije.

“Možda ove godine nismo u prilici da prijetimo i to iz dva razloga. Prvi je jer putujemo sa kombinovanim juniorsko-kadetskim timom, a drugi je što ove godine igramo u Beogradu, koji je po mom mišljenju definitivno najjači turnir. Tu su Partizan i Crvena Zvezda, koja, koliko sam ja upoznat, nikada nikome nije prepustila pehar namijenjen pobjedniku ovog turnira. Ipak, sve to ne znači da iznenađenja nisu moguća i da se mi potajno ne nadamo nekom iznenađenju. U ovom juniorskom uzrastu možete odigrati jednu utakmicu extremno dobro, jednu extremno loše i to može riješiti dosta toga, mnogo više nego kada su u pitanju recimo seniorske ekipe”, ističe Trbić, koji dodaje da vjeruje u iznenađenja:

“Ja zaista mislim da mi kao tim možemo iznenaditi sve ekipe, pa tako i Crvenu Zvezdu. Nije samo floskula. Ukoliko se poklope neke stvari ništa nije isključeno. Crvena Zvezda ima neprocjenjivo iskustvo igranja i osvajanja najjačih evropskih turnira, ali ukoliko nametnemo svoju igru i damo sve od sebe neću isključiti ništa. Naša želja je da pokušamo izboriti vizu za plasman na finalni turnir u Berlinu”.

Trbić ističe veliki kvalitet ekipe Partizana, a dotakao se i zagrebačke Cedevite, koja takođe u Beograd ne dolazi bez ambicija.

“Kada razgovarate sa ljudima iz Beograda koji prate juniorsku košarku, devet od deset njih će vam reći da Partizan ima mnogo bolji tim od Crvene Zvezde u ovoj generaciji. Međutim, po meni je ipak Zvezda favorit kada je u pitanju Euroliga. Mnogi predviđaju i finale “vječitih rivala”, ali se ja nadam da mi bar jednom od njih možemo pomrsiti račune. Kada je u pitanju Cedevita, oni imaju jako talentovane igrače. Imati jednog Džanana Musu u ekipi govori da ste favoriti šta god da igrate. To je moj stav o tom dječaku”, rekao je Trbić, a prenosi zvanična stranica Sparsa.

Osam ekipa podijeljeno je u dvije grupe – u grupi A su Crvena Zvezuda, Alba, Budućnost i OKK Spars, dok su u drugoj, B grupi Partizan, Zemun, Cedevita i Bayern.

Prve utakmice na programu su u petak od 10,00 časova, a mečevi za razigravanje predviđeni su za nedelju. Svi susreti biće odigrani u Areni FMP u Železniku, a samo pobjednik turnira plasiraće se na finalni turnir juniorske Eurolige koji će se u maju mjesecu odigrati u Berlinu. Plasman na završni turnir najjačeg evropskog klupskog takmičenja za juniore već su izborili beogradski Mega Lex, španski Real i litvanski Žalgiris.

mirza teletovicrukometni kup bih
KOMENTARI

KOMENTARI