fbpx
Sport Centar

Tražio raskid ugovora: Demir Peco izgubio spor, još uvijek je fudbaler Radnika

Demir Peco je nakon odlaska Mladena Krstajića iz Radnika iz Bijeljine tražio raskid ugovora s ovim klubom, na što rukovodstvo nije pristalo.

Tražio raskid ugovora: Demir Peco izgubio spor, još uvijek je fudbaler Radnika

Demir Peco je nakon odlaska Mladena Krstajića iz Radnika iz Bijeljine tražio raskid ugovora s ovim klubom, na što rukovodstvo nije pristalo.

Zbog toga je Peco čak odbio da trenira, a potom je pokrenuo i sudski spor. Ipak, Komisija za status i transfer Opštinskog fudblaskog saveza Bijeljina dbacila je kao neosnovan zahtjev Demira Pece koji je tražio raskid ugovora sa FK Radnik.

Komisija se vodila činjenicama da Peco ima još uvijek važeći ugovor sa Radnikom, do kraja ove sezone, te da je neosnovan njegov zahtjev.

Da podsjetimo, Peco je ovaj zahtjev za raskid, gdje bi napustio Radnik kao slobodan igrač, podnio 13. juna, a zastupao ga je advokat Đuliman Adonis, a razlog zahtjeva je klauzula ugovora koji je Peco potpisao sa bivšim rukovodstvom kluba, tadašnjim predsjednikom Mladenom Krstajićem i direktorom Nebojšom Tomićem, a tom kaluzulom previđeno je da u slučaju da njih dvojica odu iz kluba, da je Peco slobodan igrač.

Ova klauzula nije važeća, tako da Peco ostaje igrač Radnika još godinu dana.

Podsjetimo da je mladi fudbaler počeo pripreme sa Radnikom, odradio prvi dio, a pred sam polazak na Zlatibor saopštio je da ne želi da putuje na pripreme i da traži raskid. Stručni štab je odmah suspendovao Demira Pecu i ta suspenzija je još uvijek važeća.

“Peco je suspendovan i protiv njega je pokrenut disciplinski postupak. Nije prošao pripreme sa ekipom, iako ima važeći ugovor još godinu dana. Neko ga je pogrešno nasavjetovao, da može otići iz kluba kada ode i bivše rukovodstvo. On na osnovu toga ne može otići iz kluba i dobiti raskid ugovora. Kontaktirali i pravne službe N/FS BiH i UEFA i dobili odgovor da je ta klauzula nevažeća, odnosno da treće lice ne može biti vlasnik ugovora. On može biti sklopljen samo izmedju igrača i kluba te nije moguće mišljenje bilo koje treće strane. Žao nam je mladog igrača ali prekršio je klupsku disciplinu i moraće da snosi sankcije”, rekao je sportski direktor FK Radnik Zoran Sofrenić.

demir pecofkradnik
KOMENTARI

KOMENTARI

Zeljo do pobjede
Gost

Zao mi je ovog momka jer je ispao naivan. Trebao je doci kod nas ali eto nije se dalo. Nadam se da nece klonuti duhom i da ce uspjeti odrzati formu i nastaviti tamo gdje je stao. Sretno.

wpDiscuz