Sport Centar

Težak zadatak na debiju: Obrvan pobjedom nad Austrijom želi započeti selektorski mandat

Ivica Obrvan danas će debitovati na klupi rukometne reprezentacije BiH. Selektorski mandat započinje teškim zadatkom - mora pobijediti Austriju kako bi Zmajevi zadržali šanse da se plasiraju na Evropsko prvenstvo.

Težak zadatak na debiju: Obrvan pobjedom nad Austrijom želi započeti selektorski mandat

Ivica Obrvan danas će debitovati na klupi rukometne reprezentacije BiH. Selektorski mandat započinje teškim zadatkom – mora pobijediti Austriju kako bi Zmajevi zadržali pristojne šanse da se plasiraju na Evropsko prvenstvo.

Sve osim trijumfa znatno bi umanjilo tu nadu, potrebna su nam najmanje tri boda iz preostale tri utakmice kvalifikacija (dvije protiv Austrije, jedna protiv Njemačke). Svjestan je toga i hrvatski stručnjak koji je naslijedio Bilala Šumana za kormilom našeg nacionalnog tima.

“Vjerujem u ove igrače koji su na raspolaganju i da možemo ostvariti taj cilj. Naravno da nisam čudotvorac, ali da možemo obećati rad, red i sve ono što nosi igranje za reprezentaciju. Očekujemo da ćemo pobijediti Austriju u Bugojnu”, kazao je Obrvan.

Nažalost, selektor BiH protiv reprezentacije Austrije, koja je učestvovala na posljednjem SP u Egiptu, ne može računati na dva bitna igrača, Ivana Karačića i Marka Panića, ali svi ostali reprezentativci su zdravi i spremni za današnji okršaj.

Na raspolaganju Obrvanu su sljedeći rukometaši: Benjamin Burić (Flensburg), Nebojša Bojić (Riko Ribnica), Admir Ahmetašević (Puente Genil), Alen Ovčina (Sloboda), Haso Ćosić (Maglaj), Senjamin Burić (PPD Zagreb), Vladimir Vranješ (Brest Meškov), Elmir Građan (Eurofarm Rabotnik), Dino Hamidović (Trimo Trebnje), Nikola Prce (Besa Famgas), Mirsad Terzić (Wisla Plock), Mirko Herceg (Gyongyos), Edo Mehinagić (Maglaj), Josip Perić (Eurofarm), Dejan Malinović (Balatonfuredi), Dragan Pavlović (Koper), Ibrahim Haseljić (Gorenje), Vladan Đurđević (Sloga Doboj), Neven Stjepanović (Eurofarm).

Susret BiH – Austrija u Bugojnu počinje u 17 sati, uz direktan prenos na Areni Sport i BHT1.

Standings provided by SofaScore LiveScore
ivica obrvan
KOMENTARI

KOMENTARI