Sport Centar

Terzić: Veliko zadovoljstvo i čast je biti najbolji rukometaš Bosne i Hercegovine

Titula prvaka Mađarske, naslov osvajača Kupa Mađarske, prvo mjesto u SEHA ligi, te finale EHF Lige prvaka bili su dovoljni razlozi da Mirsad Terzić bude proglašen najboljim rukometašem Bosne i Hercegovine za 2016. godinu u izboru portala SCsport.ba.

Terzić: Veliko zadovoljstvo i čast je biti najbolji rukometaš Bosne i Hercegovine

On je treći rukometaš koji je ponio ovu laskavu titulu, nakon što je 2014. izabran Nikola Prce, a 2015. Vladimir Vranješ.

U intervjuu za naš portal povodom osvajanja ove nagrade, Terzić je istakao da je iznenađen. Isto tako, priznaje, da je bio iznenađen, što je izabran i za najboljeg sportistu BiH u izboru Nezavisnih novina i BHRT-a.

“Veliko zadovoljstvo i čast je biti najbolji rukometaš Bosne i Hercegovine. Stvarno sam iznenađen i ovom nagradom, kao što sam bio iznenađen što sam izabran i za najboljeg sportistu moje domovine. Na pratim kako se dijele nagrade, a uvijek se trudim da dam svoj maksimum i u klubu i u reprezentaciji, a kada dođu priznanja to je vrlo lijepa stvar. Sigurno da se trebam zahvaliti kolegama i u klubu i u reprezentaciji, kao i trenerima, bez kojih sigurno ne bi ja kao pojedinac izašao kao nagrađeni. To je ujedno i njihov dobar rad, koji je, da ponovim, iznio mene da budem nagrađen”, kaže Terzić za SCsport.ba, dodavši:

“Iskreno mnogo lijepih stvari u rukometu se dešava. Nadam se da ćemo i u budućnosti nastaviti sa ovakvim radom. Raduje me da mediji sve više prate rukomet, koji je sport koji mami publiku i koji naši ljudi veoma poštuju i vole. Hvala Sport centru na organizaciji i izboru”

Popularni Terza više i ne broji trofeje u karijeri, ali ističe da žali za porazom Veszprema u finalu Lige prvaka za sezonu 2015/16, a upravo taj trofej nedostaje u vitrinama našeg rukometaša, kada je u pitanju klupski rukomet.

“Jasno je da žalimo za porazom od Kielce i to u meču za koji smo smatrali da smo dobili, jer smo vodili devet razlike. No, to je profesionalni sport i uvijek morate biti spremni na sve”, riječi su Terzića.

Veszprem je i ove godine jedan od glavnih favorita za prvaka Evrope.

“Ambicije klubova u kojima sam igrao uvijek su se poklapale s mojim ciljevima. Nikada nisam želio igrati u timovima, koji nemaju velike ambicije. Veszprem nije najbolje počeo ovu sezonu u Ligi prvaka, ali vjerujem da ćemo u drugom dijelu biti bolji i opravdati ulogu favorita” govori Terzić i nastavlja:

“Ove sezone imamo veliki broj utakmica, jer igramo na četiri fronta. U prvom dijelu odigrali smo gotovo 40 i to je stvarno previše, ali na taj način sebi smo olakšali za drugi dio sezone, pa se nadam da ćemo na proljeće izgledati mnogo bolje i ispuniti sve svoje ciljeve.”

Terzić je dugogodišnji reprezentativac BiH, a član je i selekcije koju s klupe odnedavno vodi Bilal Šuman. Iako smo kvalifikacije za Euro 2018. počeli s dva poraza, popularni Terza smatra da još ništa nije izgubljeno.

“Svaki novi trener donese nove stvari, tako je i sa našim selektorom. Mislim da svakom treba vremena, te treba biti strpljiv. Pred bh. rukometom je svijetla budućnost”, završio je Terzić.

milwaukeeschalke
KOMENTARI

KOMENTARI