Sport Centar

Teqvoly Winter Poli Cup seli na Jahorinu, prijave u toku za novi “sniježni spektakl”

Nakon istinskog sportskog spektakla na Bjelašnici koji je privukao pažnju bh. javnosti, naredni Teqvoly Winter Poli Cup će biti održan na Jahorini 13. februara 2021. godine.

Teqvoly Winter Poli Cup seli na Jahorinu, prijave u toku za novi “sniježni spektakl”

Nakon istinskog sportskog spektakla na Bjelašnici koji je privukao pažnju bh. javnosti, naredni Teqvoly Winter Poli Cup će biti održan na Jahorini 13. februara 2021. godine.

Format narednog turnira koji će se opet igrati na TEQ stolovima će biti identičan kao na prvom: s mješovitim parovima (muško-žensko), grupnom te nokaut fazom. Organizatori poručuju da su u toku finalne pripreme za još jedan vrhunski sportski događaj i doživljaj te da pobjednike i sve učesnike turnira ponovo očekuju vrijedne nagrade.

Organizatori se i na narednom turniru na Jahorini nadaju dobrim potezima, vrhunskoj zabavi i ono najbitnije, poštivanju svih epidemioloških mjera – što je osnova za sigurnost i neometano održavanje.

Prijave za turnir otvorene su na e.mail: acarevents@gmail.com i broj telefona 062/997-822. Broj učesnika je ograničen, a nagradni fond iznosi 1.000 KM.

Teqvoly je urbani sport temeljen na odbojci i stonom tenisu, a igra se na posebnom zakrivljenom stolu, tzv. TEQ stolu. Sport je utemeljen u Mađarskoj 2012. godine, a pravila nalažu da učestvuju četiri igrača, odnosno dva po ekipi, bez obzira na spol i godine.

Sport slijedi poen-format bodovanja i može se igrati na raznim površinama: beton, pijesak i akrila; u zatvorenom ili otvorenom prostoru. BiH je po prvi put ovaj događaj organizovala i na snijegu, pa će turnir na Jahorini biti tek drugi odigran u tim uvjetima.

Što se tiče ostalih pravila, Teqvoly kao sport dozvoljava igračima maksimalno tri dodira, kao što je to slučaj u odbojci, a lopta se nakon toga mora prebaciti na protivničku polovinu, odnosno zakrivljenu površinu na drugoj strani.

Jedno od ključnih pravila jeste da se ne dozvoljava fizički kontakt između igrača i stola, čime je rizik od povreda minimalan. Ovaj sport bi prema trenutnim najavama već 2028. godine mogao dobiti status “olimpijski”.

ACAR Events se zahvaljujuje suorganizatorima Olimpijski Centar Jahorina te generalnom sponzoru Perutnina Ptuj – Poli, srebrenim sponzorima; Jumbo BiH, RedBull BiH, Garmin BiH, Franck, Mercedes Benz – STARline, Hotel Vučko Jahorina, Hotel Termag Jahorina, NeonLux, Balans IMUNO, Samusa Jewerly i Gelender te bronzanim sponzorima Tryck., Foodish, ASBIS, ALL IN Fitness, Flipko, Chips Way, Granada Cakes i SARA voda.

Također, zahvalili su se partnerima: Olimpijski komitet BiH, NextHorizon BiH, Asmir Begović Akademija, Asmir Begović Fondacija, Općina Pale i TEQVOLY BiH.

teqvolyteqvoly winter poli cup
KOMENTARI

KOMENTARI