Sport Centar

Teletović i društvo poraženi u Mejdanu, opet kobna treća četvrtina

Teletović i društvo poraženi u Mejdanu, opet kobna treća četvrtina

Naši košarkaši dobro ulaze u utakmice sa trojkom Teletovića, a zatim i poenima Gordića. Nakon toga, igralo se uglavnom koš za koš sve do rezultata 10:10. Zatim Teletović pogađa svoju drugu trojku, da bi poenima Nurkića i Markovića otišli na 19:12, a onda novom tricom našeg kapitena prvi put imamo +10 (22:12).

I u drugoj dionici naši košarkaši su nastavili sa sjajnom igrom, pa samo nakon 17 minuta igre imali +17, a opet su Teletović i Marković pogađali, uz podršku i Kikanović koji je stigao do šest poena u ovoj četvrtini. Ipak Rusi su do kraja poluvremena uspjeli smanjiti na +8, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 39:31.

U nastavku susreta, opet ta kobna treće četvrtina. Mozgov u dva napada pogađa za 39:35,a gosti ubrzo stižu i do izjednačenja (40:40), a nakon toga se igrall nekoliko napada koš za koš, da bi Rusi u 27. minuti po prvi put na utakmici otišli na +5, bilo je 45:50. Nakon toga Teletović pogađa trojku, ali i Baburin na drugoj strani vraća trojku, pa Rusi zatim dolaze do vodstva 55:48. Ipak, do kraja ove dionice smo uspjeli smanjiti na -4 (51:55.

U posljednjih deset minuta Rusi su rutinski priveli ovu utakmicu kraju. Prvo odlaze na +8, a zatim tri minute prije kraja susreta i na +10 (62:72), da bi na kraju na semaforu stajao konačan rezultat 67:78.

U našoj selekciji najefikasniji je bio Mirza Teletović sa 23 poena, dok je Nurkić dodao 18.

edin viscamirza teletovic
KOMENTARI

KOMENTARI