Sport Centar

Telemach i BH Telecom stigli do važnih pobjeda, ViK ostvario prvi trijumf u ovoj sezoni

Večeras je u dvorani Amel Bečković u Vogošći kompletirano 8. kolo desete sezone SC Business lige.

Telemach i BH Telecom stigli do važnih pobjeda, ViK ostvario prvi trijumf u ovoj sezoni
FOTO: Faris DŽAFEROVIĆ/SCsport.ba

Večeras je u dvorani Amel Bečković u Vogošći kompletirano 8. kolo desete sezone SC Business lige.

Telemach je nakon dva preokreta na kraju stigao do vrijedne pobjede protiv Telemacha, Telecom je također nakon preokreta slavio protiv Addiko Banke, dok je ekipa Vodovoda i Kanalizacije protiv Domova Zdravlja KS stigla do prve ovosezonske pobjede u SC Business ligi.

Bosnalijek – Telemach 4:6 (Pećanac, Bekan, Mrguda, Hasanović / Kasapović, Šušnjević x3, Hodžić, Mastilo)

Bosnalijek je furiozno ušao u susret, pa već u 6. minutu na semaforu je stajalo 2:0, a golove su postigli Pećanac i Bekan.

Poslije dva brzo primljena pogotka, Telemach je preuzeo inicijativu, ali tek u 14. minutu preko Kasapovića dolaze do smanjenja vodstva domaćih, da bi u 19. minutu Šušnjević poravnao na 2:2 i s ovim rezultatom se otišlo na odmor.

U drugom dijelu igre podjednaka igra obje ekipe, ali Telemach je imao više sreće i golom Hodžića stigao do preokreta, slavlje gostiju pokvario je Hasanović koji odmah u sljedećem napadu matira Sokolovića za poravnanje na 3:3.

Mrguda je u 34. minutu postigao pogodak za novo vodstvo Bosnalijeka ovaj put od 4:3.

Kada se činilo da ekipa Telemacha nema snage za novi preokret i da će Bosnalijek odnijeti puni plijen u ovom susretu, na scenu je stupio Šušnjević, te sa pogocima u 37. i 38. minutu goste doveo do vodstva od 5:4, da bi meč sa posljednjim zviždukom zaključio Mastilo i tako postavio konačnih 6:4 u korist Telemacha.

Bosnalijek: Mrguda Ers., Mrguda Erm., Ražanica, Memić, Bašić, Zukić, Bekan, Hasanović, Kapičija, Pećanac, Memišević, Avdić, Alihodžić, Pinjić.

Telemach: Šalaka, Čomor, Hodžić, Čović, Lemezan, Galić, Durić, Berilo, Beganović, Šušnjević, Zahirović, Šimić, Ridžal, Banduka, Sokolović, Mastilo, Mirvić, Rakanović, Kasapović, Peljto.

Vodovod i Kanalizacija – Domovi Zdravlja KS 7:3 (Mašić As., Mašić Ad., Mršo, Konjhodžić x2, Hadžić x2 / Nezić x2, Hasanspahić)

Domovi Zdravlja su prvi krenuli sa centra i tako odmah u 15. sekundi iznenadili odbranu ViK-a, pa preko Nezića stigli do vodstva.

Samo dvije minute kasnije Asim Mašić nakon dobre akcije trese mrežu gostiju i svojoj ekipi donosi poravnanje.

Igrao se 14. minut kada Hasanspahić pogađa za novo vodstvo Domova Zdravlja, ali ekipa ViK-a je upravo tada dobila motiv za igru, pa golovima Mrše i Hadžića poluvrijeme završavaju u svoju korist i na odmor odlaze sa prednosti od 3:2.

U drugo poluvrijeme bolje ulaze domaći, te u 25. minutu golom Konjhodžića dolaze do povećanja vodstva, da bi samo dvije minute kasnije Mašić Admir završio odličnu akciju i svojoj ekipi donio visoku prednost od 5:2.

U 29. minutu Nezić je napravio odličan solo prodor i zatresao mrežu domaćih, te tako vratio nadu svojoj ekipi da ipak može stići rezultatski zaostatak na ovom meču.

Nada Domova Zdravlja nije dugo trajala, pa je odmah po kretanju sa centra Hadžić postigao svoj drugi gol na meču za novih plus tri u korist ekipe Vodovoda i Kanalizacije.

Utakmicu su fenomenalnom akcijom zaključili Ćuhara, Hadžić i Konjhodžić, da bi ovaj posljednji postigao svoj drugi pogodak na meču i tako ViK-u donio pobjedu od 7:3.

Vodovod i Kanalizacija: Avdić, Bajraktarević, Hadžić, Kljuno, Čuhara, Mašić As., Mašić Ad., Komar, Kapidžić, Konjhodžić, Babić, Rizvanović, Spahović, Bešlić, Mršo, Salčin, Đip.

Domovi Zdravlja KS: Selmanović, Čelik, Hodžić, Bečić, Kaliman, S. Šahmanija, Hasanspahić, A. Šahmanija, Fazlić, Bubalo, Kustura, Nezić.

BH Telecom – Addiko Bank 6:4 (Karić x2, A. Borovina x3, Granilo / Lackanović x2, Ribić x2)

Derbi ovog kola bolje otvara BH Telecom, pa nakon početnog ispitivanja snaga Karić koristi gužvu u kaznenom prostoru gostiju i loptu šalje u mrežu za vodstvo domaćih.

Addiko Banka se nakon pogotka probudila, te golovima Lackanovića u 9. i 15. minutu dolaze do preokreta i vodstva od 2:1.

Iako se činilo da će ”Bankari” na odmor otići sa prednosti od 2:1, to se nije desilo, te je na samom isteku 20-og minuta Karić zatresao mrežu gostiju i svoju ekipu na odmor odveo sa 2:2 na semaforu.

Drugo poluvrijeme bolje otvaraju momci u žutim dresovima, pa golovima Granila u 25. minutu i Adija Borovine u 27. minutu dolaze do preokreta i vodstva od 4:2.

Da ćemo gledati zanimljivu završnicu meča, nagovijestio nam je Ribić svojim pogotokom u 29. minutu, da bi samo tri minute kasnije isti igrač matirao Avdića i tako ”Bankarima” donio poravnanje.

Preostali dio susreta bio je i više nego zanimljiv, te su obje ekipe imale svoje prilika, ali Addiko Banka niti jednu nije uspjela da realizuje, dok je BH Telecom u zadnje dvije minute dobio svog junaka ovog susreta, a to je Adi Borovina, koji sa dva pogotka svojoj ekipi donosi trijumf od 6:4.

BH Telecom: Lindov, Žigović, Borovina A., Borovina D., Avdić, Tipura, Suljević, Karić, Granilo, Junuzović, Jurković, Čardaklija.

Addiko Bank: Barbarić, Ribić, B. Kovačević, Hadžiosmanović, J. Kovačević, Todorović, Vasiljević, Zeljić, Ličina, Lackanović S., Milinković, Minić, Omeragić, Mujanović, Zoletić, Grbeša, Lackanović Đ., Omerbegović, Lalović, Dragičević.

Večerašnje mečeve sudili su Deni Ćatibović i Sanel Herceglija.

8 kolosc business liga
KOMENTARI

KOMENTARI