Sport Centar

Tanjević: Euroliga mi djeluje kao lažna NBA, možda žele ugasiti nacionalna prvenstva

Legendarni Bogdan Tanjević je u intervjuu za italijanski "Il Piccolo" govorio o aktuelnoj situaciji u evropskoj košarci. Kaže da Euroliga ima previše utakmica i da je to problem.

Tanjević: Euroliga mi djeluje kao lažna NBA, možda žele ugasiti nacionalna prvenstva

Legendarni Bogdan Tanjević je u intervjuu za italijanski “Il Piccolo” govorio o aktuelnoj situaciji u evropskoj košarci. Kaže da Euroliga ima previše utakmica i da je to problem.

U vrijeme kada je Boša Tanjević odveo Bosnu do titule evropskog prvaka bilo je potrebno da se odigra 17 mečeva u tadašnjem Kupu evropskih šampiona. Sada ekipe igraju 17 mečeva u polovini ligaškog dijela sezone u Euroligi, a legendarni stručnjak baš tu vidi najveći problem.

Možda žele da ugase državne šampionate. Euroliga mi djeluje kao lažna NBA. Prvo pravilo tržišta je da budeš solventan kako bi preživio i ostao u traženim brojevima. Real mora potrošiti 45 miliona eura, ali kako onda mogu da nastave? Gdje su računi od televizijskih prava ili od naplate ulaznica? NBA može da se isplati preko toga. Ali ovdje?“, pita se Bogdan Tanjević.

Uživam gledati utakmice, ali ne volim kada one imaju veći značaj od nacionalnih prvenstava ili od reprezentacija. Tu se slažem sa predsjednikom Košarkaškog saveza Italije Petruccijem. U pravu je kada očekuje da reprezentacije imaju sve igrače na raspolaganju u kvalifikacionim prozorima. Euroliga bi morala da garantuje za te igrače. Čak i NBA“, dodaje Tanjević.

bogdan tanjeviceuroliga
KOMENTARI