Sport Centar

Takmičenje u sklopu EYOF-a: Ski kup ‘Srebrena lisica’ od 17. do 19. februara na Bjelašnici

Skijaški klub Bjelašnica od 17. do 19. februara na Bjelašnici organizirat će 11. kup "Srebrena lisica", koji se nalazi u zvaničnom kalendaru takmičenja Skijaškog saveza Bosne i Hercegovine.

Takmičenje u sklopu EYOF-a: Ski kup ‘Srebrena lisica’ od 17. do 19. februara na Bjelašnici

Skijaški klub Bjelašnica od 17. do 19. februara na Bjelašnici organizirat će 11. kup “Srebrena lisica”, koji se nalazi u zvaničnom kalendaru takmičenja Skijaškog saveza Bosne i Hercegovine.

Kup “Srebrena lisica” je jako važan za razvoj i promociju alpskog skijanja u BiH jer omogućuje mladim skijašima stjecanje takmičarskog iskustva te doprinosi njihovom daljem skijaškom razvoju. Također, ovo takmičenje doprinosi promociji Bjelašnice kao skijališta i kao atraktivne turističke destinacije.

Takmičenje se organizira u okviru EYOF-a (Evropskog omladinskog olimpijskog festivala) koji će biti održan 2019. godine, saopćeno je iz SK Bjelašnica.

“Srebrena lisica” je već dobila poziciju regionalnog takmičenja i samim tim gostovanje stranih takmičara ne izostaje pa je tako prethodnih godina bilo skijaša iz Srbije, Hrvatske i drugih zemalja regiona.

I ove godine na takmičenju će učestvovati veliki broj skijaša i skijašica iz BiH koji će nastupiti u disciplinama ekipni paralel slalom, veleslalom i slalom. Kategorije takmičara su dječaci i djevojčice u dobi od 8 do 16 godina.

Početak takmičarskog dijela startuje u subotu, 17. februara s početkom u 19.00 sati s disciplinom ekipni paralelni slalom, navodi se u saopćenju.

bjelasnicasrebrna lisica
KOMENTARI

KOMENTARI