Sport Centar

Švrakić: Bit će promjena protiv Kozare, maksimalno ozbiljno ćemo ući u utakmicu

Švrakić: Bit će promjena protiv Kozare, maksimalno ozbiljno ćemo ući u utakmicu

“Svaka utakmica je teška sama po sebi. Prvo moramo krenuti od uslova u kojim smo igrali na našem stadionu. Teren je bio težak i mnogo nas je isrpio. Tri dana poslije ponovo igramo na istom terenu i ne vjerujem da može biti u boljem stanju”, rekao je Švrakić, dodavši:

“Kozara dolazi sa 15-ak igrača do 21 godine. Dolaze da se predsatve u dobrom svjetlu. Naše ambicije u Kupu su velike i želimo do kraja. Maksimalno ozbiljno ćemo ući u ovu utakmicu. Želimo prolaz. To će biti šansa da priliku dobiju igrači koji imaju manju minutažu i da vidimo u kakvom su stanju. Ne mogu reći koliko će biti promjena. Moramo biti ozbiljni”.

Pomoćni trener Sarajeva istakao je da će odmoriti igrači koji su do sada iznijeli najveći teret.

“Nemamo orgoman broj igrača. Poslije suspenzije Balić i Nđušić se priključuju ekipi. Pokušat ćemo odmoriti igrače koji su do sada iznijeli teret. Samo znate koji igrači su vukli teret do sada”, rekao je Švrakić.

Švrakić je upitan da li ga brine neefikasnost.

“To je pitanje koje me vrati na prethodne utakmice. Naravno da me brine. Ima još ekipa koje dođu u krizu da teško zabiju gol, pa dođe situacija da “pročepi”. Istina je da se ne možemo mi pohvaliti s realizacijom. Bitno je ulaziti u šansu. Mi ne smijemo bježati iz šanse. Falio nam je gol protiv Želje da bismo primijenili stvari u psihološkom smislu”, rekao je pomoćnik Janjoša.

Na pres konferenciji obratio se i desni bek Kadušić.

“Očekujem pobjedu kao i u svakoj utakmici. Dat ćemo maksimum. Kvalitetnija smo ekipa. Moramo dokazati na terenu da smo mi Sarajevo i da dobijemo tu utakmicu, te da se što bolje pripremimo za revanš”, rekao je Kadušić, koji je dodao:

“Moje je samo da radim i nastavim da radim kako sam radio do sada i bit će prilike za mene”.

amina kajtazterry stotts
KOMENTARI

KOMENTARI