Sport Centar

Svečano otvorena liga kroz koju je prodefilovalo mnogo sadašnjih profesionalnih fudbalera

Svečano otvorena liga kroz koju je prodefilovalo mnogo sadašnjih profesionalnih fudbalera

Organizator ovog najmasovnijeg amaterskog fudbalskog takmičenja u BiH, koje ove godine nosi naziv Royal SPORT Jelly Liga srednjih škola KS za muškarce i Adisas Liga srednjih škola KS za djevojke, je Udruženje za razvoj sporta Sport Centar (URS SC).

U skladu sa svojom misijom podrške razvoju šire društvene zajednice farmacetska kompanija Bosnalijek je generalni pokrovitelj ovog značajnog takmičenja. Kao prijatelj sporta, posebno kada je riječ o djeci i omladini, aktivno učestvuje u njegovoj organizaciji. Još jedan od sponzora i pokrovitelj lige za djevojke je Sport Life.

Osnovna svrha projekta Liga srednjih škola Kantona Sarajevo, kroz koji je prodefilovalo mnogo sadašnjih profesionalnih fudbalera, je stvaranje sportskog ambijenta za mlade u Kantonu Sarajevo. U ovaj projekat su uključene sve škole sa područja KS-a.

Pored Bosnalijeka kao generalnog pokrovitelja, Royal SPORT Jelly Liga srednjih škola KS se održava i uz pokroviteljstvo Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo i Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo na čelu sa ministrom Mirvadom Kurićem koji je uz prigodno obraćanja i otvorio ovogdišnju ligu sa početnim udarcem.

Pred oko tri stotine dječaka i stotinu djevojčica je tri mjeseca uzbudljivog takmičenja. Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da dođu u malu dvoranu Skenderija i podrže mlade sportiste.

Sve informacije, fotografije, izvještaje, najbolje strijelce i rezultate ćete svakodnevno moći pratiti na portalu www.scsport.ba u rubrici Liga srednjih škola.


U nastavku pogledajte i video prilog sa otvaranja ovogodišnje Royal sport jelly – Lige srednjih škola Kantona Sarajevo u malom nogometu.

mechelenterry stotts
KOMENTARI

KOMENTARI