Sport Centar

Sve zbog dresa rivala: Ferdinand se prisjetio kako je Ferguson “uništio” Van Nistelrooya pred svima

Nekadašnji fudbaler Manchester Uniteda Rio Ferdinand govorio je o jednoj neobičnoj situaciji koja se desila u svlačionici dok je nosio dres tog kluba i kako je Sir Alex Ferguson "uništio" Ruuda Van Nistelrooya pred cijelom svlačionicom.

Sve zbog dresa rivala: Ferdinand se prisjetio kako je Ferguson “uništio” Van Nistelrooya pred svima

Nekadašnji fudbaler Manchester Uniteda Rio Ferdinand govorio je o jednoj neobičnoj situaciji koja se desila u svlačionici dok je nosio dres tog kluba i kako je Sir Alex Ferguson “uništio” Ruuda Van Nistelrooya pred cijelom svlačionicom.

Van Nistelrooy je igrao na svom prvom gradskom derbiju u novembru 2002. godine, kada se u svlačionici desila neprijatna situacija.

“United je pobijedio City rezultatom 3:1 na Man Roudu. Taman kada se činilo da su svi igrači ušli u svlačionicu, bilo je mirno, Ferguson je krenuo svoje izlaganje, a u tom trenutku je ušao Ruud Van Nistelrooy sa dresom Manchester Cityja u ruci, koji je dobio prilikom razmjene sa nekim od protivničkih igrača. Sjećam se da je uslijedio čuveni Fergusonov „tretman fenom“, dakle jednostavno se obrušio na njega. Totalno ga je uništio, govorio je : „Ako nekoga od vas više ikada vidim sa dresom Cityja, više neće igrati u ovom klubu”, prisjetio se i ispričao Ferdinand.

Ferdinandu je to također bio prvi mančesterski derbi.

“Tada sam samo sjedio sa strane i u sebi pomislio, koliko je ovo zapravo velika utakmica”, rekao je Rio Ferdinand, prenosi Sport Klub.

rio ferdinandruud van nistelrooysir alex ferguson
KOMENTARI