Sport Centar

Sve spremno za Malu olimpijadu i Zimski humanitarni bazar: Pridružit će se i javne ličnosti

Učenice i učenici inkluzivnog programa nastave OŠ „Skender Kulenović“ uz mentorstvo učiteljice ArneleBorovac Bekajpripremili su umjetnička djela čijom kupovinom pomažete socijalni i razvojni fond Vijeća roditelja (VR).

Sve spremno za Malu olimpijadu i Zimski humanitarni bazar: Pridružit će se i javne ličnosti

Učenice i učenici inkluzivnog programa nastave OŠ „Skender Kulenović“ uz mentorstvo učiteljice Arnele Borovac Bekaj pripremili su umjetnička djela čijom kupovinom pomažete socijalni i razvojni fond Vijeća roditelja (VR).

„U pitanju je timski rad djece s poteškoćama i ostalih vršnjakana izradi sopstvenih umjetničkih djela u čemu je najveća vrijednost ove radionice. Ovakav timski rad bez segregacije zapravo je i poenta ovakvog rada. Vršnjačka podrška i zajednički rad odbacuje sve predrasude!“, kazala je Borovac Bekaj, dodavši da su učenici sretni jer su svoja djela donirali u humanitarne svrhe.

U subotu, 15. decembra, će učenici i roditelji prodavati slatka i slana jela, igračke, te druge proizvode i rukotvorine kako bi skupili novac za fond Vijeća roditelja.

„Fond VR koristi za humanitarne potrebe, kojih je na žalost sve više, ali i za projekte poput ove radionice, podršku učenicima u drugim aktivnostima, te za nagrade najboljim učenicima…“, pojasnio je Adnan Jabučar, predsjednik Vijeća roditelja OŠ „Skender Kulenović“. Naglasio je i dobru saradnju VR sa direktorom i uposlenicima škole od kojih imaju veliku podršku za inicijative Vijeća.

Ovaj, već tradicionalni događaj, podržali su i brojni prijatelji iz zajednice, srednja i mala preduzeća, kao i brojne kompanije iz čijih će se donacija, između ostalog, nagraditi pobjednici Male olimpijade i najzaslužniji učenici.

U okviru bazara, u sportskoj dvorani škole, održat će se olimpijada za učenike i učenice u organizaciji profesionalnih sportista, kojima će se pridružiti i brojne javne ličnosti.

Prisutni će imati priliku uživati i u drugim kulturno sportskim aktivnostima.

U nadi da ćete nam se pridružiti pozivamo vas na 9. zimski humanitarni bazar i Malu olimpijadu Osnovne Škole “Skender Kulenović” na Dobrinji u subotu, 15. decembra 2018. godine, sa početkom u 10 sati.

mala olimpijadazimski humanitarni bazar
KOMENTARI

KOMENTARI