Sport Centar

Sada se čeka odluka Štaba za vanredne situacije RS: Dozvoljeno igranje utakmica u Federaciji BiH!

Nogometne utakmice u Federaciji Bosne i Hercegovine mogu se igrati nakon 30. maja, što znači da se samo čeka odluka vlasti RS kako bi se Premijer liga BiH mogla nastaviti.

Sada se čeka odluka Štaba za vanredne situacije RS: Dozvoljeno igranje utakmica u Federaciji BiH!

Nogometne utakmice u Federaciji Bosne i Hercegovine mogu se igrati nakon 30. maja, što znači da se samo čeka odluka vlasti RS kako bi se Premijer liga BiH mogla nastaviti.

Federalni štab civilne zaštite je večeras donio odluku da se sportska takmičenja mogu održavati nakon 30. maja uz sve neophodne mjere zaštite, prenosi Klix.

Da bi Premijer liga BiH dobila “zeleno svjetlo” potrebno je da istu odluku uskoro donese i Štab za vanredne situacije RS.

Podsjetimo, vlasti manjeg bh. entiteta su donijele odluku da se utakmice ne mogu igrati prije 8. juna, no još uvijek nije definitivno da će se u potpunosti ukinuti zabrana tog datuma.

Svi ljubitelji nogometa će s nestrpljenjem čekati narednu sjednicu Štaba za vanredne situacije RS i nadati se da će donijeti odluku kao i u FBiH kako bi se Premijer liga BiH mogla nastaviti.

Podsjetimo, Nogometni savez BiH je odredio da je krajnji rok za nastavak Premijer lige 13. juni.

To znači da će se Premijer liga BiH nastaviti samo ukoliko Štab za vanredne situacije RS donese odluku da se od 9. juna može igrati.

U protivnom Premijer liga BiH će biti prekinuta.

Do kraja prvenstva ostalo je još 11 kola, a velika borba se vodi za titulu prvaka, ali i za opstanak u elitnom rangu bh. nogometa.

federalni stab civilne zastitestab za vanredne situacije rs
KOMENTARI

KOMENTARI

Gost
Gost

Ako mi neko da razumno objasnjenje gdje zurimo i zasto je 13/14.06 sudnji dan za nastavak?
Lagano poceti 23.06. i zavrsiti 20.08.
Osim ako savezu nije u interesu da svira kraj..

arnemag
Gost

zna se dobro sto iz rs-a nece dati zeleno svijetlo

Ganzo
Gost
Nemožemo dušu ogriješiti i reći kako “samo manjem BH-entitetu” odgovara prekid takmičenja, to jeste, odgovara im, … ali trebamo istinu reći i da odgovara samo jednoj individui iz federacije, a ta individua je klub i njihova skupina navijača – iz lavora. Njima je u cilju da NAGUZOVE dobiju titulu. Titutlu prošle sezone Vijetnamac im je kupio istovremeno kad i njih isto kao i 2015 kad ih je kupio dajdža Tan, a sad na oa oštrb COVID-19 hoće titulu a od omraženog im gradskog rivala Željezničara, samo u jesenjem dijelu, fasovali OSAM komada, i ono dođe i krešti na sav glas… Čitaj više »
Samir
Gost
Botu, ako si zaboravio Sarajevo je prošle godine pobjeglo Želji 20 bodova, ako je to na guzove onda se trebamo zapitati svi da li si ti dobre glave??? Osvojili smo i kup, ove godine smo opet prvi, a vi se i dalje furajte da ste nas pobijedili, treba onda čitavu sezonu da igraju Sarajevo i Željo da bi vi osvojili titulu. Uplatili smo porez i prvi se testirali, te počeli sa treninzima. Samim time smo pokazali da smo spremni za nastavak. Šta ste vi uradili po pitanju nastavka premijer lige osim što kukate, 5 mjeseci niste dali plate igračima, dugujete… Čitaj više »
Ganzo
Gost
Za Samir Bot ti je ćaća koji te sklepo i kojeg si dojio umjesto mame! Dalje, niste vi nama pobjegli toliko bodova zato sto ste “vi dobri”!!! Nego zbog lopovske politike unutar kolektiva, našom krivicom! Ako poznaješ prilike u našem fudbalu znao bi o čemu govorim, pa ti sad mjeri ko ima dobru glavu. Dalje, Prošle sezone ste osvojili duplu krunu, ove godine prvi, sve uz pomoć para onog ko va sje kupio što se dalo vidjeti iz svake utakmice koju ste odigrali, svaka utakmica vam je bila krajnje SUMNJIVA! Samo vam sa dva derbija sa Željom niko nije pomagao,… Čitaj više »
Ganzo
Gost

Za samir.

I NE FURAMO se da smo pobijedili, nego SMO VAS POBIJEDILI! A to dvoje nije isto, inteligentni.

I da cijelu sezonu igraju Željo i Torpedo, e onda bi smo bili prvaci, i samo to si upravu 🙂

Mehmed
Gost

Ma ne nastavljaju se Pola timova je Na odmoru

wpDiscuz