Sport Centar

Suvajac za SC: Ovo je veoma talentovana i odlična generacija djevojaka

Suvajac za SC: Ovo je veoma talentovana i odlična generacija djevojaka

Čast da bude selektor ove reprezentacije, dobio je Vladimir Suvajac, koji je ja za naš protal govorio o planovima reprezentacije u narednom periodu.

“Okupljanje je u Vitezu od 2. do 5. maja. Pozvane su 22 djeovjke od čega tri rezerve. Planiramo četiri treninga i možda dvije prijateljske utakmice. Nardeno okupljanje bi trebalo biti u junu početom raspusta. U planu je da se odigra i neki turnir, a do kraja godine nadamo se da će ove djevojke imati bar pet okupljanja”, rekao je Suvajac za SCsport.ba

Suvajac je dodao da je ovo generacija odličnih i vrlo talentovanih djevojaka i da se nada da u budućnosti nećemo samo biti posmatrači u kvalifikacijama, nego da ćemo ostvarivati i zapažene rezultate.

“Ove godne se igra SP u Slovačkoj i tu učestvuje devet najboljih reprezentacija sa zadnjeg EP. Dakle, mi ćemo u kvalifikacijama biti u martu naredne godine. Do tad ćemo odraditi dosta okupljanja. Ovo je veoma talentovana i odlična generacija djevojaka. Trebali bi priključiti još neke djevojke koje igraju vani u Njemačkoj, Švedskoj, Hrvatskoj, Norveškoj…, tako da se nadam da nećemo samo biti posmatrači u kvaifikacijama, nego da probamo napraviti jedan dobar i zapažen rezultat”, bile su riječi selektora U18 reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Inače, Vladimir Suvajac je trener ŽRK Dubica, koja sa relativno mlAdom ekipom ima priliku da se plasira u Premijer ligu BiH naredne sezone.

aba ligamilwaukee
KOMENTARI

KOMENTARI