Sport Centar

Sutra počinje Pro Camp Kaspersky Sarajevo: Košarkaški skup kakvih malo ima u Evropi

Povodom održavanja drugog profesionalnog košarkaškog kampa u Sarajevu „Professional Basketball Camp Kaspersky“ u hotelu "Ibis Styles održana je press-konferencija za medije.

Sutra počinje Pro Camp Kaspersky Sarajevo: Košarkaški skup kakvih malo ima u Evropi

Povodom održavanja drugog profesionalnog košarkaškog kampa u Sarajevu „Professional Basketball Camp Kaspersky“ u hotelu “Ibis Styles održana je press-konferencija za medije.

Predstavnicima medija obratio se glavni organizator kampa i bivši kapiten košarkaške reprezentacije BiH Samir Avdić.

“Drugo izdanje Pro Campa dolazi nakon prvog, kojim smo izuzetno zadovoljni. Zadovoljni su i košarkaši koji su učestvovali, jer njih 16 je našlo angažmane nakon kampa. Ove godine imat ćemo veliki broj igrača iz Amerike, Rusije, Iraka, Njemačke, Slovenije, Hrvatske, Srbije i, naravno, BiH. Očekujemo da sve bude još bolje nego prvi put”, kazao je Avdić.

Ilijana Vavan – direktorica kompanije Kaspersky za Evropu, istakla je da ovaj kamp može doprinijeti razvoju košarke na ovim prostorima.

“Prvi kamp je bio besprijekorno organizovan, stoga smo i ovog puta imali zadovoljstvo podržati ovaj projekt. Ovaj koncept podržavamo, zato što vjerujemo da ljudi poput Samira Avdića i ove ekipe mogu dići košarku na nekadašnji nivo bivše Jugoslavije.”

Treneri koji će voditi kamp Muamer Taletović, Dragan Petričević i Adis Bećiragić, nadaju se da će kvalitetnim radom doprinijeti da mladi igrači nađu svoj košarkaški put u budućnosti.

“Velika je čast i zadovoljstvo biti ovdje, sa ovim ljudima. Veliki posao smo napravili prošle godine, očekujem da isto napravimo i ove. Nadam se da će svi igrači biti zdravi i da će većina njih naći angažman nakon kampa”, istakao je Teletović.

“Kamp se pokazao kao jedna ozbiljna priča i sjajna ideja Samira Avdića. Godinama radim u inozemstvu, prije 10 dana sam se vratio iz Las Vegasa, gdje se igrala Ljetna liga, stoga vam mogu reći – ovo je ozbiljna priča. Ono tamo je ozbiljna zabava. To je razlika. Sama činjenica da je 16 igrača iz Pro Campa prosle godine našlo angažman sve vam govori. Generalno, vrlo malo ovakvih kampova ima u Evropi”, izjavio je Petričević.

“Nemam mnogo toga da kažem poslije svih ovih lijepih riječi, sem da mi je uvijek čast biti ovdje. A zaista mi je drago što Samir uspjeva organizovati nešto što priliči našem gradu. Poželio bih svima sreću, a Samiru bih čestitao na uspješnom radu”, riječi su Bećiragića.

Pro Camp Kaspersky Sarajevo je jedinstven događaj ovakve vrste u Bosni i Hercegovini i regiji. Održat će se od 25. do 29. jula ove godine u dvorani “R” Sport Centar na Jezeru, a na treninzima i utakmicama u toku trajanja kampa, profesionalni igrači iz BiH, regije i svijeta, će dobiti priliku da pronađu angažman u nekim od uspješnih košarkaških klubova.

Podsjećamo, prethodne godine učešće na ovom kampu uzelo je 28 igrača, od čega je njih 16 pronašlo angažman.

Koncept kampa je takav da će igrači biti podijeljeni u četiri tima koje će predvoditi uspješni treneri Dragan Petričević, Quim Gomez iz Španije, Muamer Taletović i Adis Bećiragić. U periodu održavanja kampa učesnici će održavati treninge i igrati utakmice.

Podršku kampu dali su i bivši igrači Nenad Marković, Nihad Đedović, Edin Bavčić, Edin Krupalija, Feliks Kojadinović, brojni skauti i agenti Goran Gramatikov, Jovan Brstina, Zvonimir Ridl, Robert Jablan, Charles Danijel Mandić, te druge ličnosti iz svijeta sporta i biznisa.

mirza teletovicProfessional Basketball Camp Kasperskysamir avdic
KOMENTARI

KOMENTARI