Sport Centar

Sutra počinje drugo izdanje Memorijala “Sabit Hadžić”: Turnir će pokazati snagu Sparsa

Povodom drugog izdanja međunarodnog memorijalnog turnira 'Sabit Hadžić' održana je pres konferencija u organizaciji Košarkaškog kluba Spars.

Sutra počinje drugo izdanje Memorijala “Sabit Hadžić”: Turnir će pokazati snagu Sparsa

Povodom drugog izdanja međunarodnog memorijalnog turnira ‘Sabit Hadžić’ održana je pres konferencija u organizaciji Košarkaškog kluba Spars.

Novi član u stručnom štabu OKK Spars, Merhunisa Omerović, ističe da je Sabit Hadžić bio veliki trener, ali prije svega i veliki čovjek.

“Jako mi je teško govoriti o Sabitu na ovaj način, ali veoma mi je drago da se održava turnir u njegovu čast. Bio je veliki čovjek i trener. Sigurna sam da bih imala i veliku podršku od njega u projektu građenja škole košarke za djevojke u okviru OKK Spars. Nadam se da ću uspjeti”, poručila je Omerović.

Omerović je, potom, objasnila kakve namjere ima u animiranju mladih djevojaka za košarkom u sklopu svog projekta.

“Dijelit ćemo letke, pokušati animirati sve zainteresovane djevojčice. Želimo pokrenuti žensku košarku u Sarajevu, da probudimo tu zaboravljenu scenu. Ovdje je uvijek bilo i bit će talentovanih košarkašica. Pozvala bih i sve zainteresovane roditelje da dođu i pogledaju kako radimo”, dodala je Omerović.

Medijima se obratio i Enis Memić koji ističe da će turnir pokazati pravu snagu Sparsa.

“U prethodnih par utakmica pokazali smo kvalitet, mada je evidentno da nam nedostaje iskustva. Vjerujem da će turnir biti realan pokazatelj naše snage, jer znam da i ostale ekipe dolaze u najjačem sastavu”, poručio je košarkaš sarajevskog tima.

Na turniru će, osim ekipe Sparsa, učestvovati Krka (Slovenija), Lovćen (Crna Gora), te Široki Brijeg. Utakmice se igraju u petak i subotu, a zatvaranje turnira je u subotu od 18:45, nakon što se završi finalni duel.

RASPORED ODRŽAVANJA TURNIRA „SABIT HADŽIĆ“

Petak, 20.09.2019.

1) 18:00h – KK Široki – KK Krka Novo Mesto
2) 19:45h – Ceremonija otvaranja turnira
3) 20:30h – OKK Spars – KK Lovćen

Subota, 21.09.2019.

1) 14:30h – Utakmica za 3. mjesto
2) 17:00h – Finale (BHT)
3) Ceremonija zatvaranja turnira odmah nakon finalne utakmice

enis memicmemorijalni turnir sabit hadzicmerhunisa omerovicokkspars
KOMENTARI

KOMENTARI