Sport Centar

Sutra počinje Balkanska hokej liga

Sutra počinje Balkanska hokej liga

Balkanska hokej liga održava se u sklopu manifestacije Ice Fest Sarajevo 2016 i traje od 15. do 17. januara u Olimpijskoj dvorani Juan Antonio Samaranch – Zetra.
Potpredsjednik Hokejaškog saveza BiH Dino Mujkić istakao je da manifestaciju organizuje grupa entuzijasta, ljubitelja hokeja ali sporta uopšte, te kako čine sve da ovaj najdinamičniji kolektivni sport ima svoje mjesto i u Sarajevu. Međutim, ulaz za publiku će biti zatvoren.

“Naša inicijativa ide ka promociji sporta u Bosni i Hercegovini. Stoga očekujemo da svi objekti namjenjeni za sport budu na raspolaganju sportistima. Nažalost, zbog zakašnjele reakcije ZOI-a 84, na događaju koji predstavlja praznik hokeja u Sarajevu nećemo imati publiku. Žao nam je da ono što naši sugrađani neće biti u prilici pratiti dešavanja na ledu“, izjavio je Mujkić.

Anthony London, igrač HK Vukovi Stari Grad Sarajevo i ujedno selektor hokejaške
reprezentacije BiH istakao je da naša reprezentacija učestvuje na Svjetskom
hokejaškom prvenstvu u Turskoj, a koje se održava od 30. marta do 15. aprila.
Za kraj novinarima se obratio i Mirzet Hodžić, kapiten Vukova koji je rekao da je njegov tim spreman, kao i da ih nastup na domaćem terenu motiviše da poprave svoj plasman u BIHL, gdje su trenutno posljednji na tabeli.

napolizrinjski
KOMENTARI

KOMENTARI