Sport Centar

Sutra otvaranje Memorijalnog bokserskog turnira ‘Mustafa Hajrulahović-Talijan’

Devetnaesti međunarodni memorijalni bokserski turnir “Mustafa Hajrulahović – Talijan” bit će otvoren u četvrtak, 23. septembra u Sarajevu - najavio je član Organizacionog odbora (OO) ovog turnira Šerif Bečić na pres-konferenciji, istaknuvši kako će tradicionalni sportski događaj ove godine okupiti oko 160 takmičara iz 17 zemalja.

Sutra otvaranje Memorijalnog bokserskog turnira ‘Mustafa Hajrulahović-Talijan’

Devetnaesti međunarodni memorijalni bokserski turnir “Mustafa Hajrulahović – Talijan” bit će otvoren u četvrtak, 23. septembra u Sarajevu – najavio je član Organizacionog odbora (OO) ovog turnira Šerif Bečić na pres-konferenciji, istaknuvši kako će tradicionalni sportski događaj ove godine okupiti oko 160 takmičara iz 17 zemalja.

Istovremeno, iskazao je zahvalnost svim partnerima i prijateljima koji su podržali organiziranje izuzetno značajnog Međunarodnog memorijalnog bokserskog turnira “Mustafa Hajrulahović – Talijan“.

Na značaj ovog turnira ukazao je i član OO Adnan Pašić, podsjećajući kako se radi o nesvakidašnjem sportskom događaju, kojim se evociraju uspomene i njeguje sjećanje na ličnost i djelo Mustafe Hajrulahovića – Talijana, velikog čovjeka, generala Armije RBiH i prvog ratnog komandanta Prvog korpusa, koji se nesebično angažirao u odbrani najviših civilizacijskih vrijednosti.

Podsjetio je, također, kako je heroj odbrane države Bosne i Hercegovine i njenog glavnog grada Mustafa Hajrulahović bio zaljubljenik u sport i prvi predsjednik Bokserskog kluba “Zlatni ljiljan“.

Član Organizacionog odbora bokserskog turnira dr. Aziz Kurtović kazao je kako je jedan od uvjeta za nastup takmičara, s obzirom na aktuelnu epidemiološku situaciju, da moraju imati negativan test ili biti vakcinisani protiv Covida-19.

U osvrtu na zdravstveni bilten, izrazio je očekivanje da će biti ispoštovani svi važeći protokoli, odnosno epidemiološke mjere, te da će takmičenje proteći u najboljem redu i fer sportskoj atmosferi kakvu jedan takav događaj zaslužuje.

Kako je najavljeno, svečanoj ceremoniji otvaranja 19. međunarodnog memorijalnog bokserskog turnira “Mustafa Hajrulahović – Talijan”, između ostalih, prisustvovat će gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, koja je ujedno i predsjedavajuća Organizacionog odbora ove sportske manifestacije.

Turnir će trajati četiri dana, a finalne borbe su planirane za nedjelju, 26. septembra, s početkom u 13.00 sati. Na turniru će sudjelovati četiri takmičarske kategorije – juniori i seniori u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Inače, Međunarodni memorijalni bokserski turnir “Mustafa Hajrulahović – Talijan” je uvršten u kalendar Evropske bokserske asocijacije s najvišim ‘A’ rejtingom.

Na inicijativu Udruženja bokserski klub „Zlatni ljiljan” Sarajevo, koja je jednoglasno prihvaćena u Skupštini Kantona Sarajevo, saobraćajnica u izgradnji (Prva transverzala) na potezu od raskrsnice sa ulicom Kranjčevićeva do raskrsnice sa ulicom Braće Begić u čast Mustafe Hajrulahovića – Talijana, nosit će njegovo ime.

memorijalni bokserski turnir mustafa hajrulahovic talijan
KOMENTARI

KOMENTARI