Sport Centar

Sutra okupljanje ženske seniorske reprezentacije

Sutra okupljanje ženske seniorske reprezentacije

Selektor Goran Jovanović zadovoljan je što su se sve igračice odazvale pozivu i nada se da će naša reprezentacija ostvariti dobar rezultat u mečevima protiv Turske i Izraela.

– U ovom ciklusu, po dogovoru, sa nama neće biti jedino Marica Gajić, dok će se sve ostale djevojke pojaviti sutra u Sarajevu. Prvi meč očekuje nas već 19. novembra protiv Turske na njihovom terenu. Naš zadatak u toj utakmici biće da odigramo maksimalno kvalitetno i pružimo što bolji otpor selekciji koja je uvijek u samom vrhu evropske košarke. Četiri dana kasnije slijedi nam utakmica protiv Izraela u Sarajevu, gdje ćemo dati sve od sebe da pobijedimo i pokažemo našoj publici da znamo igrati košarku. Kako god se završile ove kvalifikacije, mi moramo biti zadovoljni.Nakon duže vremena uspjeli smo da napravimo sistem rada koji može dati dugoročni rezultat. Okupili smo djevojke koje neće biti tu samo za ovaj ciklus, već će minimum narednih pet, šest godina činiti okosnicu bh. reprezentacije. Mislim da je to pravi put za dalji napredak ženske košarke u Bosni i Hercegovini – rekao je Jovanović.

Bh. seniorke treniraće u Sarajevu do 18. novembra, kada odlaze u Tursku gdje ih sutradan očekuje kvalifikacioni meč protiv selekcije Turske. Četiri dana kasnije, 23. novembra u 18.00 časova, naše djevojke će u sarajevskoj Skenderiji ugostiti reprezentaciju Izraela.

edin viscamirza teletovic
KOMENTARI

KOMENTARI