Sport Centar

Super turnir u futsalu u Mostaru: Sedamnaest ekipa u utrci za 5.000 KM i titulu najbolje ekipe u Hercegovini

Sve je spremno za 'Super turnir' u futsalu koji će se igrati u Mostaru od 18. do 22. septembra u Sjevernom logoru USCR 'Midhat Hujdur Hujka'.

Super turnir u futsalu u Mostaru: Sedamnaest ekipa u utrci za 5.000 KM i titulu najbolje ekipe u Hercegovini

Sve je spremno za ‘Super turnir’ u futsalu koji će se igrati u Mostaru od 18. do 22. septembra u Sjevernom logoru USCR ‘Midhat Hujdur Hujka’.

Finalisti 10 mahalskih turnira u Hercegovačko-neretvanskom kantonu će odmjeriti snage na ovom odličnom turniru, čiji organizator je FC Mostar SG Staklorad, a generalni sponzor Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK.

“Mostar i Hercegovina su dobili jedinstveni sportski događaj. Uspjeli smo na jednom mjestu okupiti ekipe koje su osvajale turnire širom Hercegovine. Naravno, sve ovo ne bi mogli realizirati bez podrške Rašida Hadžovića, ministra obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK-a. Pobjedniku ‘Super turnira’ pripast će epitet najbolje ekipe u Hercegovini, kao i nagrada od 5.000 KM. Na turniru učestvuje 17 ekipa, a igra se po eliminacijskom sistemu tako da ekipe nemaju prava za opuštanje i kiks. Poraz znači ispadanje i ekipe nemaju vremena za popravni. Ideja turnira je da privučemo i što više mladih igrača, a onima koji pokažu najviše, bit će ponuđen ugovor sa šampionom BiH u futsalu, ekipom FC Mostar SG Staklorad”, kaže Amel Bajgorić, predsjednik Mostar SG Staklorad koji se nada da će Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK podržati turnir i narednih godina.

fkmostarsgstakloradfutsalsuper turnir
KOMENTARI

KOMENTARI