Sport Centar

Šuman danas okuplja rukometne Zmajeve: Računica je jasna, pobjede kod kuće vode nas na EP

Rukometne Zmajeve u novi ciklus kvalikacija za Evropske prvenstvo povesti će selektor Bilal Šuman, a svoje izabranike okupit će danas u Tuzli za kada je zakazan početak priprema.

Šuman danas okuplja rukometne Zmajeve: Računica je jasna, pobjede kod kuće vode nas na EP

Rukometne Zmajeve u novi ciklus kvalikacija za Evropske prvenstvo povesti će selektor Bilal Šuman, a svoje izabranike okupit će danas u Tuzli za kada je zakazan početak priprema.

Nove kvalikacije za kontinentalni šampionat najbolji bh. rukometaši otvaraju na gostovanju kod Bjelorusije, narednog četvrtka. U utorak u Bjelorusiju.

Nekada legendarno krilo, a danas selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, Bilal Šuman kaže da je računica za njega i njegove izabranike sasvim jasna.

“Pobjede kod kuće vode nas na Evropsko prvenstvo, računica je prema tome jasna. To naravno ne znači da će na gostovanjima izostati naš maksimalan angažman. Učinit ćemo sve kako bi u ovim kvalikacijama prvi put izborili nastup na EP jer vjerujem da bi taj rezultat napokon “zakotrljao” situaciju u našem rukomet i riješio probleme oko Saveza, administracije, kancelarije i lige”, rekao je Bilal Šuman u razgovoru za Faktor.

Šuman je okupljanje svojim reprezentativcima zakazao za danas u 17 sati, dok će reprezentativci koji u nedjelju imaju klupskih obaveza u “grad soli” stići tek narednog dana.

“Već u utorak putujemo za Bjelorusiju, što nam i ne ostavlja mnogo prostora za trening. Ipak, dobar dio vremena provest ćemo u priči o reprezentaciji Bjelorusije i analizi igre ove selekcije”, objasnio je Šuman.

Selektor najboljih rukometaša naše zemlje u mečevima sa Bjelorusijom i Češkom neće moći računati na dvojicu rukometaša.

“Alen Ovčina je na operaciji ramena, dok će Vladimir Vranješ u ovim mečevima odraditi dvije utakmice suspenzije, tako da će nam nedostajati dva standardna igrača. Ono što je važno za nas jeste da se vraća Senjamin Burić, koji u posljednje vrijeme iga jako dobro u dresu Zagreba, a s nama je ponovo i Faruk Vražalić”, naglasio je Šuman.

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine baš i nema pozitivno iskustvo u susretima sa Bjelorusijom. Prije tri godine bh rukometaši su u Zenici remizirali sa Bjelorusima (22:22) i upravo ovaj remi nas je koštao plasmana tri godine bh. rukometaši su u Zenici remizirali sa Bjelorusima (22:22) i upravo ovaj remi nas je koštao plasmana na Evropsko prvenstvo koje je održano u Poljskoj.

Šuman je dobro analizirao prvog protivnika njegove selekcije u ovom ciklusu.

“Bjelorusi su jedna fizički jaka i visoka, prava “ruska” ekipa s mnogo dobrih šutera. Analizirali smo njihove utakmice s posljednjeg EP-a. Oni vole da trče, dobri su u prvoj i drugoj fazi kontre, ali i vole igrati brzi centar. Ipak, u svemu tome prave i dosta grešaka”, istakao je Šuman.

Nakon gostovanja u dvorani Sport Palace Uruchje u Minsku, već u subotu će BiH u Tuzli ugostiti Češku.

“Tuzla se konstantno pokazuje kao dobar domaćin. Podrška u Mejdanu nikada ne izostaje, dvorana je prepuna, i iskreno se nadam da nam se nećže ponoviti ti neki kiksevi koji su nam se dešavali u januaru i da napokon na pravi način završimo ovaj posao”, rekao je selektor najboljih bh. rukometaša.

bilal sumanrukometna reprezentacija bih
KOMENTARI

KOMENTARI

Mićo
Gost

Ispravite text!

wpDiscuz