Sport Centar

Šulenta: Ako Jakirović želi klauzulu u ugovoru, možemo je staviti, hibridni teren stiže na ljeto

Sergej Jakirović je danas zvanično produžio ugovor s HŠK Zrinjski Mostar, a tim povodom je održana i konferencija za medije Pod Bijelim brijegom.

Šulenta: Ako Jakirović želi klauzulu u ugovoru, možemo je staviti, hibridni teren stiže na ljeto

Sergej Jakirović je danas zvanično produžio ugovor s HŠK Zrinjski Mostar, a tim povodom je održana i konferencija za medije Pod Bijelim brijegom.

Na njoj se javnosti i obratio Jakirović, koji kaže da mu novi ugovor predstavlja dodatnu odgovornost da nastavi raditi kvalitetan posao, ali i potpredsjednik kluba Danko Šulenta.

“Sretan sam što su u klubu prepoznali sve što radimo. U Mostaru mi je jako lijepo, a naravno da su rezultati nešto što generira tu svu ljepotu. Znate svi da nije sve to od početka bilo tako bajno, a za mene je ovo dodatna odgovornost i želim nastaviti istim putem. Želim da uveseljavamo sve ljude koji vole Zrinjski, da nastavimo s pobjedama kako bi osvojili titulu i nešto napravili u Evropi. Hvala ljudima iz kluba na povjerenju, nadam se da ću nastaviti da ga opravdavam”, istakao je na početku Jakirović.

Naravno, uz Jakirovića su ugovore sa Zrinjskim produžili i njegovi pomoćnici Marko Salatović, Marin Ivančić, Nenad Gagro i Romeo Mitrović

“Svakako, ako nekad kažem “ja”, tu mislim i na sve njih. Svi su oni jednako zaslužni kao i ja, ali naravno da su u sjeni i da nisu toliko izloženi javnosti. Njima je isto ovdje jako lijepo, identificirali su se s klubom, a naša najveća prednost je što želimo nešto napraviti od prvog dana kad smo došli”, dodao je Jakirović.

Na pitanje o pojačanjima, Jakirović je odgovorio:

“Radi se punom parom i zasad smo doveli sve što smo htjeli. Ciljano. Nadam se da ćemo iduće sedmice završiti još dva dolaska.”

Na pitanje da li je u ugovor umetnuta otkupna klauzula, potpredsjednik kluba Danko Šulenta je odgovorio negativno.

“Razgovarali smo o tome i nije problem ako trener smatra da je trebamo “uglaviti”, ali je trenutno nema. Nismo predvidjeli takvu klauzulu i u ovom ugovoru je nema”, rekao je Šulenta.

Mostar je jedan od prvih gradova koji bi trebao da dobije hibridni teren u projektu UEFA i NSBiH, a Šulenta o tome za kraj kaže:

“Da bi počeli radovi prvo treba raspisati međunarodni tender, a onda se izabire najpovoljniji ponuđač i prilazi se radovima. Ako uzmemo sve u obzir – rokove, trajanje tendera, žalbene postupke… Objektivno je da se izvođenju radova priđe nakon ove sezone. Smatramo da će to biti moguće napraviti i neki rok izvedbe je 45 do 60 dana, tako da bismo u novo prvenstvo ušli na novom terenu i naravno na njemu igrali Evropu. Osim toga, potrebni su i neki drugi zahvati što se tiče infrastrukture na stadionu, kako bi mogli igrati sve evropske utakmice tu.”

danko sulentahskzrinjskisergej jakirovic
KOMENTARI