Sport Centar

Sudije koje su izazvale bijes Hrvata predlažu revolucionarne promjene u rukometu

Mads Hansen i Martin Gjeding, danske sudije koje su izazvale bijes Hrvata koji smatraju da su oštećeni u susretu protiv Njemačke, predlažu uvođenje sistema u rukomet koji postoji u mnogim sportovima, od hokeja, tenisa pa do američkog nogometa, a u kojem bi treneri imali pravo na 'challenge'.

Sudije koje su izazvale bijes Hrvata predlažu revolucionarne promjene u rukometu

Mads Hansen i Martin Gjeding, danske sudije koje su izazvale bijes Hrvata koji smatraju da su oštećeni u susretu protiv Njemačke, predlažu uvođenje sistema u rukomet koji postoji u mnogim sportovima, od hokeja, tenisa pa do američkog nogometa, a u kojem bi treneri imali pravo na ‘challenge’.

Suci bi u tom slučaju prekinuli utakmicu, otišli pogledati spornu situaciju i onda odlučili hoće li ostati pri odluci ili će je promijeniti.

“Da je takav sistem postojao na utakmici Hrvatska – Njemačka, ne bismo Hrvatima sudili faul u jednom od zadnjih napada, siguran sam u to. Odlučili smo u trenutku, a morao sam pogledati tu situaciju nekoliko puta kako bih shvatio da smo pogriješili”, rekao je Martin Gjeding.

Hansen kaže kako i IHF ozbiljno razmišlja o uvođenju ovakve promjene u rukomet, a to je potvrđeno i iz krovne rukometne kuće.

“Otvoreni smo za prijedloge o poboljšanju rukometa. Kad ovo prvenstvo završi, razmotrit ćemo prijedloge, među njima i ovaj da trenerima damo šansu za ‘challenge'”, rekao je predsjednik svjetske sudijske komisije Ramon Gallego.

ihfmads hansenmartin gjedingsvjetsko prvenstvo u rukometu
KOMENTARI